İstanbul Bahçelievler’de kütüphaneci olan Orhan Sarıkaya, Ovacık İlçesi’nde kütüphane kurulması için kitap göndermesinin ardından bu kez de merkeze bağlı Burmageçit Köyü’nde kütüphane kurulması amacıyla 10 koli kitap gönderdi.

İstanbul Bahçelievler’de kütüphaneci olan Orhan Sarıkaya, bundan önce Türkiye’nin çeşitli illerinde bulunan köylerde 47 kütüphane kurulmasını sağladı.

Sarıkaya, geçtiğimiz günlerde Dersim’in Ovacık İlçesi’nde 48.kütüphane kurulması amacıyla kolilerce kitabı ilçeye yolladı. Kitaplar, Ovacık Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından teslim alındı.

BURMAGEÇİT KÖYÜ’NE DE KİTAP GÖNDERDİ

Kütüphaneci Orhan Sarıkaya, Dersim Merkeze 20 kilometre mesafede bulunan bin 600 nüfuslu Burmageçit Köyü’nde de kütüphane kurulması amacıyla 10 koli kitap gönderdi.

Can Dersim Tuncelililer Firması tarafından İstanbul’dan getirilen koliler, Gazetemiz Yazıişleri Müdürü Ercan Topaç vasıtasıyla Köy Muhtarı Umut Hare’ye teslim edildi.

Kitapların teslim edilmesinde kısa bir açıklama yapan Köy Muhtarı Umut Hare, “İlimizin eğitim alanındaki başarısı, okuma-yazma oranı tüm Türkiye’nin malumudur. Köyümüz gün geçtikçe gelişen ve genç potansiyeli olan bir köy. Bu anlamda köyümüzün tercih edilmesinden dolayı mutlu oldum. Başta Kütüphaneci Sayın Orhan Sarıkaya olmak üzere kitapların köyümüze getirilmesinde emeği geçen, kitap desteği sunan herkese şahsım ve köy sakinleri adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Muhtar Hare, bu duyarlılığın herkese örnek olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Gazetemize açıklamada bulunan Kütüphaneci Orhan Sarıkaya ise; “Yerli ve yabancı klasikler, tarih kitapları, Alevilikle ilgili kitaplar, çocuk kitapları, sınavlara hazırlık kitapları, Türkçe İngilizce Sözcükler ile kaynak kitaplardan oluşan kitapların yerine ulaşmış olmasından dolayı mutlu oldum. Öyle umuyorum ki henüz gidip görme şansımın olmadığı Tuncelili gençlere ve çocuklara faydası olur. İnsana yapılan yatırımın en büyük yatırım olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda elimden geldiğince gerek çocuk ve gençlerimize okuma alışkanlığı kazandırmak gerekse de girecekleri sınavlara hazırlanmaları amacıyla katkıda bulunmaya çalışıyorum” diye konuştu.