Ovacık İlçesi’nde bir lisede okuyan zihinsel engelli N.Ö.’nün cinsel istismar sonucu hamile kalmasını protesto etmek amacıyla Turistik Otel önünde bir araya gelen onlarca kadın, "Cinsel istismar kabul edilemez" dövizleri açarken, "Erkek vuruyor devlet koruyor",  sloganlarıyla Hükümet Konağı önüne kadar yürüdü. Kadın Platformu adına açıklama yapan Nurvan Dinler, ilçede zihinsel engelli öğrencinin cinsel istismar sonucu gebe kaldığını belirterek, kadınların artık kendilerini güvende hissedemediğini dile getirdi.

Taciz ve tecavüz vakalarında cezasızlık sonucu günde 5 kadının öldüğü ya da tecavüze maruz kaldığını ifade eden Dinler, “Ensar Vakfı ile birlikte çocuklara dönük istismarlar tavan yapmıştır. İlçemizde de istismara maruz kalan öğrencinin engelli olduğunun bilinmesi ve hamilelik sürecinin 5 aya kadar çıkmasına rağmen okul yönetiminin durumu fark etmemesi ve önlem almaması durumun vahametini göstermektedir” dedi.

Dinler, "İlçemiz Ovacık'ta yaşanan bu son olayla birlikte çocuklarımızın okullarda dahi güvende olmadığı gerçeğiyle yüz yüze kalmış durumdayız. Biz kadınlar sonuna kadar bu davanın takipçisi olacağımızı olayın mağdur aile ile dayanışma içerisinde olacağımızı belirtiyoruz" diye konuştu.

Kadınlar açıklamanın ardından dağılırken olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ve mağdur N.Ö.’nün koruma altına alındığı öğrenildi.