Ovacık Kültür Derneği ve Pulur Munzur Çevre Derneğinin Çağrısıyla Turistik otel önünde bir araya gelen Ovacık Halkı Hükümet Konağına kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

ovacik_ic-010.jpgHükümet konağı önündeki basın açıklamasını Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu okudu. Maçoğlu açıklamasında şunları dile getirdi: “1971 yılında Milli ve Park olarak ilan edilen Munzur Vadisinde gerçekleştirilmek istenen Konak tepe barajı, Konak tepe hes1 ile Konak Tepe hes 2 projesi hukuksuz olarak iktidar tarafından onaylanarak yürürlüğe konmak istenmiştir.  Savaş talan imha ve inkâr denklemi içine sıkıştırılan coğrafyamızın birçok yerinde olduğu gibi bugün doğamız Devlet tarafından desteklenen sermayenin saldırısı altındadır. Doğamızda yapılmak istenen baraj ve siyanürle altın arama faaliyetleri her geçen gün artmakta, Kapitalist sermayenin kar hırsı insanlarımızın sağlığını ve doğasını tehdit eder şekilde gelişmektedir. Aklını doğanın talanı üzerine kuran Devlet destekli sermaye adeta “gölgesini satamadığı ağacı keser”, anlayışıyla bir hastalık gibi yeryüzüne yayılmıştır. Yaşayan her canlı için sermayenin bu saldırılarına bugün karşı koyamazsak bu saldırıların ardı arkası kesilmeyecektir. Saldırılar; vicdanımıza rengini veren doğanın naif sesi ile gelişen kültürel değerlerimiz; sosyal ilişkilerimize karşı yapılmıştır. Ana rahmi gibi bize güven veren bu coğrafyanın kutsallığı burada yaşayan her bir insanımız için çok değerlidir. Buna sahip çıkmak yine burada yaşayan her insanımızın başlıca görevidir. Doğanın tüketimi; insanlığın tüketimidir.

Doğanın tüketimi; insanların bir arada yaşama alışkanlıklarını parçalamaktır. Doğanın tüketimi; bin bir zorlukla insanlarımız tarafından yaratılan kültürel dokumuzun yok edilmesidir. Doğamızın devlet ve iktidar destekli sermaye şirketleri tarafından sömürülmesine, tarumar edilmesine ve tüketimine izin vermeyeceğiz. Kapitalist sermayeye karşı Artvin de doğasını için direnenlere selam olsun”

“Munzur Özgür Akacak, Munzur’a Uzanan Eller Kırılsın” sloganlarının atıldığı açıklamaya DHF, Partizan, EMEP, HDP ve Halk Cephesi de destek verdi.