“Sömürüye,  katliamlara, erkek devlete karşı söyleyecek sözümüz direnecek gücümüz var “ yazılı pankartı ve ellerinde farklı tarihlerde yaşamını yitiren kadınların dövizleriyle Ovacık meydanına doğru gerçekleşen yürüyüşe, Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun yanı sıra çok sayıda kadın katıldı.

Kadın mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşuyla başlayan etkinlikte konuşan Işıl Işık, kadın mücadelesinin devrim mücadelesi olduğunu söyledi.

Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun ise; kadın mücadelesinde direnenlerin sembolleştiğini belirterek,  “Tarihler, çağlar değiştikçe bu semboller anlamlarını yitirmediler aksine güçlendiler. Emek mücadelesiyle başlayan 8 Mart, kadının bedeniyle, emeğiyle, şahadetleriyle tarih yazdığı ve özgürleştiği mücadele günüdür” dedi.

 Kadının özgürleşen kimliğiyle var olduğunu söyleyen Altun, “Evde, sokakta, iş yerlerinde ve yaşamın her alanında bizde artık varız ve özgürleşen kimliğimizle varız diyoruz. Çünkü biz bu bedenleri, çırılçıplak teşhir edilerek ve bedel ödeyerek kazandık. Ve biz kadınlar diyoruz ki; sizler egemenler her ne kadar bizleri teşhir etmeye çalışsanız da bizler o direniş sembolü ile başımız dik anlımız açık olarak devrim mücadelesinin en ön safhaların da yer alarak devrimi ve özgürleşmenin tarihini yazacağız” diye konuştu.