İlçe sakinleri özellikle hafta sonlarını kayak merkezinde değerlendirirken Tunceli Valisi Osman Kaymak da Pazar gününü ilçede kayak yaparak geçirdi.

Ovacık İlçesi yılın 6 ayını kar altında geçiriyor. İlçedeki kar kalınlığı ve kalitesi nedeniyle Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilçeye yaklaşık 5 milyon lira maliyetle kayak tesisi yaptırıldı. Henüz eksikleri bulunan tesis, hafta sonları ilçe sakinleri ile dışarıdan gelen kayakseverlerin akınına uğruyor.

Kar kalınlığının bir buçuk metreyi bulduğu tesiste, 7’den 70’e vatandaşlar kendilerince hazırladıkları kızakların yanı sıra tesiste bulunan kayaklarla kayak keyfi yaşıyor. Tunceli Valisi Osman Kaymak da hafta sonunu ilçedeki tesiste kayak yaparak değerlendirdi.

kayak_ic-002.jpgOvacık İlçesi’nin Yazı ile Kışı’nın ayrı güzel olduğunu belirten Vali Osman Kaymak, “Ovacık’ın Yazın gözeleri kışın da kayak tesisleri Ovacık’ın geçimi için yeterli. Yeter ki ilimizdeki, ülkemizdeki barış süreci kalıcı olsun. Gelecekte göreceksiniz bu bölgeye gelir gelecek, huzur gelecek. Bölgenin kar kalitesi ve parkuru son derece uygun. Sadece tanıtılması gerekiyor” dedi.

Veli Yerlikaya isimli ilçe sakini, “Kışın altı ay kar var. Ama şimdi tesisteki bu hareketliliği görünce bundan sonraki yılların daha güzel olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Çocuğuna kayak öğreten Yaşar Geçer, “Kızımı kayakçı olarak yetiştirmeye çalışıyorum. Kayakçı olursa sevinirim” şeklinde konuşurken, ilçeye on ay önce atanan Meryem Akıncı ise; “Yazın gözelere gidiyoruz Kışın da kayak yapıyoruz. Çok güzel keyifli zaman geçiriyoruz” şeklinde konuştu.

Kış mevsiminde sosyal etkinliklerin düştüğünün altını çizen Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da, “Amacımız Ovacık’ı Kış turizmi açısından gözde bir yer yapmak. Tüm dostlarımızı bekliyoruz. Elimizden geldiğince onların konaklama da dahil tüm ihtiyaçlarında yardımcı olacağız. Ovacık’a gelin başka yere gitmeyin diyoruz” dedi.

Kar motoruyla zirveye çıkan ve kayarak inen Vali Osman Kaymak, “Gerçekten çok zevkli, çok mutluyum. Keşke daha iyi kayabilsek. O zaman insan buradan insan ayrılmak istemez” diye konuştu.

Kaymakamlık ve belediye tarafından tesiste Alp Disiplini dalında kayak yarışması da düzenlenirken, yarışmada dereceye giren sporculara ödül verildi.

 

kayak_ic1-001.jpg

kayak_ic2-001.jpg