Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Eşi Emine Erdoğan öncülüğünde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Sıfır Atık Projesi yürütülüyor. Proje kapsamında 81 ilden en iyi örnek uygulamaları seçmek için, bakanlığa bağlı okullardan yaptıkları uygulamalar istendi. Yapılan değerlendirmeler sonucu 60 ilden gelen uygulama örnekleri arasından 40 ilden 40 okul ‘’Çevre Beratı’’ almaya hak kazandı. 
İlimizden de Ovacık Anaokulu Çevre Beratı almaya hak kazandı. 
Anaokulunda Sıfır Atık Projesi kapsamında anaokulu öğrencilere geri dönüşüm bilinci oluşturabilmek adına ‘’Geri Dönüşüm Defilesi’’ etkinliği gerçekleştirildi. 
Öğrenci velilerinin de etkinliğin her aşamasında olduğu defilede, çocuklar tarafından atık malzemelerden oluşan kıyafetler sergilendi. 
Okul Müdürü Ersin Han almış oldukları Çevre Beratı ödülü ile ilgili şunları söyledi: ‘’Sıfır Atık Projesi kapsamında geri dönüşüm konusunda çocuklarımızda bir farkındalık oluşturmak istiyorduk. Öğretmen arkadaşlarım ve öğrencilerimizle beraber atık malzemelerden defile yapmaya karar verdik. Böylece hem atık malzemeleri geri dönüşüme kazandırmış olacaktık hem de çocuklarımızın hazırladıkları kıyafetlerle defile sunması onların özgüvenlerine olumlu katkılar sağlayacaktı. Öğretmen, öğrenci ve velilerimize gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte göstermiş oldukları çaba için çok teşekkür ediyorum. Hep beraber, el ele vererek ortaya koyduğumuz bu çalışmanın böyle bir başarıya ulaşması beni ve öğretmen arkadaşlarımı mutlu ettiği kadar gururlandırdı da. Ovacık Anaokulu olarak öğrencilerimizle bu tarz projelerde yer almaya devam edeceğiz."