Dikilitaş Restaurant’ta düzenlenen kahvaltı programına, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Akif otizmli-bireyler-kahvalti-(3).jpgBildirici,  Rehberlik araştırma Müdürü Koray Yıldırım, otizmli bireylerin aileleri ile otizmli bireylerin aileleri katıldı.

Kahvaltıda, ildeki otizmli çocuklar için yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Kahvaltı sonunda açıklama yapan Tunceli Otizm Derneği Başkanı Özgür Kırmızıtaş, otizmli bireyler ve ailelerinin yaşam süreçlerinin düzenlenmesine dikkati çekmeyi amaçladıklarını belirterek, hem Türkiye’de hem dünyada, otizmli bireylere rastlanma sıklığının giderek arttığını söyledi.

Kırmızıtaş, son yapılan araştırmalarda otizmin 68 doğumda 1 çocuk olarak açıklandığına işaret ederek “Ülkemizde yaşadığı düşünülen 1 milyonun üzerindeki otizmliye, aile fertlerini de eklediğimizde, Türkiye genelinde otizmden etkilenen yaklaşık 4-5 milyon bireyin bulunduğunu söylemek yerinde olacaktır. Bu bireylerin yaşamını kolaylaştıracak Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Bireylere Yönelik Ulusal Eylem Planı, 3 Aralık 2016’da, Resmi Gazete’de yayımlandı. Ancak bu planın hayata geçirilmesi daha da büyük bir önem arz ediyor” dedi.

Otizmli bireylerin ve ailelerin ihtiyaç duyduğu düzenleme ve iyileştirmelerin geciktiği her bir günün, büyük bir kayıp olduğunu söyleyen Kırmızıtaş, “Erken teşhis edilemeyen, yeterli eğitim alamayan,  otizmli birey ilerde daha büyük sorunlarla karşımıza çıkacaktır Bunun için bizi dernek olarak en çok önemsediğimiz konu erken teşhistir. Bu anlamda ilimizde bir an önce otizm taramalarının yapılıp erken teşhis edilen çocukların eğitime yönlendirilmesi çok önem arz etmektedir. Bu konuda Dernek olarak çalışmalarımız ve Otizm Eylem Planının uygulanması için takiplerimiz devam edecektir. Programa iştirak eden tüm katılımcılara teşekkür ederim” diye konuştu.

Kırmızıtaş, katkılarından dolayı Dikilitaş Restaurantın sahibi ve çalışanlarına da teşekkür etti.

otizmli-bireyler-kahvalti-(1).jpg