Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen seminere otizmli bireyler ve aileleri katıldı.  Seminerin açılışında konuşan Tunceli Otizm Derneği Başkanı Özgür Kırmızıtaş, "Otizm son yıllardaki artışı ile birlikte bu konudaki  farkındalık ve eğitim çalışmaları da ivme kazanmıştır.İlimizde tanısı konmuş 112 otizmli birey bulunmakta ve sadece 32 si eğitim alabilmektedir. Bu verilerden de anlaşıldığı üzere 80 bireyimiz otizmin olmazsa olmazı özel eğitim alma şansına ulaşamamıştır ve bu eğitimi veren kurumlara yönlendirilememiştir. Dernek olarak öncelikli anacımız Otizimli bireylerin tamamına ulaşarak hizmet alabilecekleri hizmet alabilecekleri kurumlara yönlendirilmelerini sağlamak ve Otizmi anlatmaktır" dedi.

Kırmızıtaş, farkındalık çalışmalarının yanı sıra otizmli birey ve ailelerine yönelik eğitim çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Kırmızıtaş'ın konuşmasının ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Ümit Savaş Taşkesen ve Öğretim Görevlisi Dr. Fatih Koçak, otizmli bireyler ve ailelerine yönelik sunum yaptı.