TBMM Başkanlığına Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül tarafından yazılı yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren HDP Milletvekili Alican Önlü, önergesinde şunları dile getirdi: “16.09.2015 tarihinde Tunceli İli Ovacık İlçesi Otlubahçe Mevkiinde başlayan ve 2 gün süren Türk Silahlı Kuvvetlerinin bombardımanında 4 PKK’li hayatını kaybetmiş ve yaklaşık 10 hektarlık alan yanıp kül olmuştur.

Kimlik tespiti için Adli Tıp Kurumuna giden aileler, cenazelerin tamamen yandığını, tanınmaz halde olduğunu ve kullanımı yasak etkili silahların kullanılmış olabileceğine dair şüphelerinin olduğunu belirtmektedir.”

Önlü, Bakan Gönül’den şu sorularına yazılı yanıt istedi:

16.09.2015 tarihinde yapılan bombardımanda Türk Silahlı Kuvvetleri kimyasal silah ya da kullanımı yasak silahlar kullanmış mıdır?

16.09.2015 tarihinde yapılan ve 2 gün süren bombardıman sırasında kullanılan silahların listesi mevcut mudur?

Şayet kimyasal silah ya da kullanımı yasak silahlar kullanılmış ise söz konusu silahların kullanımı talimatını kimler vermiştir? Bu talimatı veren kişiler hakkında soruşturma başlatılacak mıdır?

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, terörle mücadele adı altında yürütmüş olduğu savaşta kimyasal silah ya da kullanımı yasak silahlar kullanmış mıdır?

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kimyasal yada kullanımı yasak silah bulunmakta mıdır?