Aralarında HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, Eski Milletvekili Edibe Şahin, Dersim Belediye Eşbaşkanları Nurhayat Altun ve Mehmet Ali Bul, KJA, HDP, DBP ve Sivil Toplum Örgütü Temsilcilerinin de bulunduğu grup burada uzun süre alkış ve sloganlarla katliamı lanetledi.

Burada açıklama yapan Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun, “Silopi’de üç kadın arkadaşımız katledildi. Ve biz diyoruz ki daha söyleyecek sözümüz, direnecek gücümüz; kazanacak özgürlüğümüz var. Bizler başta kadınlar arkadaşlarımızın vermiş olduğu mücadele ve bir halkın demokrasi ve özgürlük mücadelesinin ne kadar haklı ve ne kadar kararlı olduğunun bilincindeyiz. Ve bu bilinçle bu inançla bu uğurda yaşamlarını yitiren şehit düşen tüm halkımızın önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

Eşbaşkan Altun, “9 Ocak öncesi 9 Ocak katliamının aynısı bugün üç kadın arkadaşımızın şehit düşmesiyle bize verilmek istenen bir mesajdır. Bizler bu mesajı vermek isteyenlere sesleniyoruz. Bu halk sizin yapmış olduğunuz katliamlar karşısında boyun eğmedi. Bu halk sizin inkârınız ve asimilasyonlarınıza karşı diz çökmedi ve diz çökmeyecek. Eril iktidar kadından korkuyor çünkü bu mücadele kadın özgürlüğünün mücadelesidir. Bu sistemden korkan sisteminin yıkılacağından korkan kadına yönelecektir. Biz tüm kadınlar buradan sesleniyoruz. Sewe, Fatma, Sakine, Pakize, Sibel Beritan, Ronahi ve daha ismini sayamadığımız binlerce arkadaşımız için diyoruz ki sizler rahat uyuyun bizler sizin özgürlük mücadelenizde omuz omuza yan yana mücadele eden arkadaşlarınız olarak bayrağınızı yerlere düşürmeyeceğiz” diye konuştu.

Dersim Belediye Eş Başkanı Nurhayat Altun’un ardından söz alan ve gözyaşlarına hakim olamayan Dersim Milletvekili Alican Önlü, “Katledilen arkadaşlarımızın mücadelesini devam ettireceğimize söz veriyoruz. Bu çetelere karşı mücadelede kararlıyız” şeklinde konuştu.

Konuşmalarının ardından kitle alkış ve sloganlar eşliğinde Dersim Belediyesi önünden ayrıldı.