“Atık Pil Toplama Kampanyası” kent merkezinde bulunan okullar arasında oldukça ilgiyle karşılandı. Kampanya sonucu dereceye giren ilk üç okula hediyeleri Belediye Eş Başkanı Nurhayat Altun tarafından verildi.

 Belediye tarafından 15 Kasım 2013 tarihinde başlatılan Atık pil toplama kampanyası,  30 Nisan 2014 tarihinde sona ererken kampanyaya toplam 8 okul (ilkokul, ortaokul) katılarak 164,10 kilo atık pil topladı.

Atık pil toplama kampanyasında Burmageçit İlkokulu birinci, Elti Hatun Anaokulu ikinci ve Munzur Ortaokulu üçüncü oldu. Dereceye giren birinci okula Satranç takımları ve Eğitim panosu, ikinci okula yazıcı, üçüncü okula da Laboratuar Seti hediye edildi.

Eş Başkan Nurhayat Altun, ilk ve orta dereceli okullar arasında düzenlenen atık pil toplama kampanyasında dereceye giren okul müdürlerine ödüllerini vererek, Kampanyaya destek veren okullara ve çocuklara teşekkür etti.

Çocuklarla başlatılan kampanyanın farkındalık bilinci yaratıldığına ifade eden Eş başkan Nurhayat Altun, Atık pillerin çevre ve insan sağlığına verdiği zararlar konusunda öğrencileri bilinçlendirmek ve toplumun tüm kesimlerinde duyarlılık yaratmak gerektiğini ifade etti.

atik-pil_ic.jpg

                Belediye olarak çevresel meselelerde yüksek bir duyarlılık sahibi olduğunu belirten Altun,”Ekolojik, demokratik ve cinsiyet özgürlükçü bir yerel yönetimler modelimiz var. Bu modelin yaşamsallaştırılması noktasında bir zihniyet dönüşümüne ihtiyaç var. Atık pillerin toplanmasından, arıtma tesisine, açık yeşil alanlardan baraj ve HES’lere kadar geniş bir çerçevede çalışmalarımızı yürütüyoruz. Çevre konusunda toplumsal bilinç çok önemli ve bunun çocuklarımızdan başlayarak oluşturulması oldukça değerli bir çalışma. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz“ dedi.