Dersim Anadolu Lisesi Toplantı Salonu’nda Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel başkanlığında okul güvenliği, uyuşturucu ve uyarıcı madde ile mücadele başlıklarıyla gerçekleştirilen toplantıya,  Vali Yardımcısı Selçuk Yosunkaya,  Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Sinan Şen, Milli Eğitim Müdür Vekili İshak Orhan ve okul müdürleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, önceki eğitim öğretim yılında bütün okulları ziyaret ettiğini hatırlatarak, “ziyaretlerimiz sırasında öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin bize ilettiği talepleri yerine getirdik. Tunceli’de göreve başladığımız günden beri yetim, öksüz evlatlarımıza ulaşıp isteklerini yerine getirdik. 1155 üniversite öğrencimize burs verdik. Munzur Üniversitemizdeki 1062 öğrencimize yemek bursu verdik. İçişleri Bakanımızın desteğiyle 1334 öğrencimizi Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında uçakla çeşitli illere geziye gönderdik” dedi.

2018-2019 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla okullarda alınacak güvenlik önlemleri hakkında da bilgi veren Sonel, “Yeni eğitim ve öğretim yılında öğrencilerimizin huzurlu bir ortamda eğitim görmeleri için okullarda ve okul çevrelerinde gereken her türlü tedbir alınacaktır. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığımızın koordinasyonunda, kent güvenliği yönetim sistemi kapsamında ilimizdeki tüm okulların alt yapı çalışmaları tamamlandı. Tüm okullarımıza güvenlik kamerası sistemi takıldı. Bunun verdiği gurur ve mutluluğu yaşıyoruz” diye konuştu.

Katılımcıların görüş ve önerilerini dile getirdiği toplantı, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisiyle sona erdi.

okul-guvenligi-toplantisi-(3).jpg