Fırat Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında AR-GE Birimi tarafından sunulup kabul edilen “Eğitimde Yenilikçi Uygulamalar: STEM ve Drama” projesi kapsamında Tunceli’de Drama Eğitimi verildi.

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. A. Halim Ulaş önderliğinde gerçekleştirilen eğitime tüm ilçelerden birer katılımcı ile birlikte toplam 30 öğretmen katılım sağladı.

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. A. Halim Ulaş, yaptığı açıklamada, "Drama tekniği ile yaparak ve yaşayarak öğrenme daha kalıcı ve eğlendiricidir. Çocuklar hem yaratıcılıklarını geliştirebilir, hem bireysel doyum sağlayarak başarıyı yaşayabilir, sosyalleşebilir, kendini ifade edebilir, dil gelişmelerinde ilerleyebilir. Böylelikle enerjilerini olumlu yönde harcamış olurlar” dedi.

Programla ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdür Vekili İshak Orhan,  “Öğrencilerimiz ile sadece öğretim yapmak istemiyoruz.  Aynı zaman da eğitim vermek istiyoruz. Bize bu konuda en büyük yardım yapacak olan yine öğretmenlerimiz eğitim fakültelerinden çok daha öncelerden mezun oldular. Ama dünya gelişiyor. Eğitim süreçleri de değişiyor. Günümüz geleceğini öğrencileri yetiştirmek adına geleceğin bilgi ile donatılması için öğrencilere bilgiler veriyoruz. Aynı zamanda drama ile öğrencilerin farklı eğitim yaklaşımları istinaden öğretmenlerimizi donatıyoruz. Önemli olan her bir öğrenci seviyesine göre geliştirilecek olan yöntemleri bilmeleridir. Bu açıdan yeni yaklaşımlara çok önem veriyoruz” diye konuştu.

Tunceli Anadolu Lisesi’nde başlayan Drama Eğitimi Seminerine İl Milli Eğitim Müdür Vekili İshak Orhan, Şube Müdürü Baran Cengiz, Anadolu Lisesi Müdürü Şahin Yüney ve öğretmenler katıldı.