Kültür Merkezindeki program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Milli Eğitim İsmet Yılmaz`ın öğretmenler günü mesajının okunmasıyla devam eden programda, stajyer öğretmenler adına Dersim Anadolu Lisesi Öğretmeni Gizem Çetiner konuştu. Günün anlam ve önemini belirten konuşma İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Aslanoğlu tarafından yapıldı.

Programda konuşan Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, “Öğretmenler gününüz kutlu, gönülleriniz mutlu olsun. Yaklaşık beş aydır Tunceli ailesine katılmış bulunmaktayım. Burada güzel bir ekibimiz var. Tunceli ailemizin en önemli unsurlarından bir tanesi de eğitim camiasıdır. Tunceli’yi eğitimde Türkiye`de söz sahibi yapan Tunceli’ye emek veren 7 ilçemiz, köylerimiz, mezralarımız dâhil tüm öğretmenlerimizi öncelikle tebrik ediyorum.

         Bunun yanında bu başarılara katkı yapan tüm velilerimiz ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Yaklaşık beş aydır bize desteklerini sunan Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz’a şükranlarımı sunuyorum. İlk geldiğimiz aylarda öğretmenlerimizin yer değişikliği konusunda vermiş oldukları desteklerden dolayı, yeni inşaat yapılacak okullarımızla ilgili bizlere verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Yine Milli Eğitim camiasında görünmeyen hayırsever iş adamlarımız, dostlarımız var. Hem Tunceli’den hem de Tunceli dışından olanlara da desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

        Bu birlik ve beraberlik içinde boş durmayan hainler olacak, bunun adı ister FETÖ, ister PKK olsun ister başka bir terör örgütü olsun. Bunların karşısında çok dikkatli olacağız. Kahraman güvenlik güçlerimiz kahramanca çalışıyorlar. Çok güzel bir Adliye teşkilatımız var. Çok güzel birimlerimiz ve çok güzel birlik ve beraberliğimiz var.

        Nitekim burada göreve başlamadan önce yaşanmış bir olay vardı. Biz de göreve gelince şahit olduk şehidimizin cansız bedenine. Siverek’te öğretmenlik yaparken tatili için Gümüşhane’ye giden şehit Necmettin Yılmaz öğretmenimizi hepiniz hatırlıyorsunuz.  Bu akıl almayacak bir şeydir. Bu alçakça bir şeydir. Bir öğretmenden siz ne istiyorsunuz?

        Bizleri, burada oturan büyükleri ve sizleri yetiştiren anne-baba adeta bu öğretmenlerimizdir. Her türlü çileyi çekerler, bizlerin her türlü sorununa kafa yorarlar ve bize emek verirler. Eğer bizler buradaysak bunu öğretmenlerimize borçluyuz. Onlar bize her türlü desteği bilgiyi veriyorlar. Ailesini ziyarete giderken Tunceli-Pülümür –Erzincan güzergâhında kaçırıyorsunuz ve haince alçakça şehit ediyorsunuz. Devletimiz güçlüdür. Sadece Necmettin öğretmenimiz değil yakın zamanda Aybüke öğretmenimiz, Tunceli de birçok şehit öğretmenimiz var. Yazık günah onlarında yaşama hakkı var. Onlarında annesi, babası, evlatları var. Yazık günah değil mi? Sevgili gençler ülkemiz bulunduğu coğrafi konum itibariyle yıldız gibi parlamaktadır. Devletimiz size her türlü desteği vermekte. Bu öğretmenler günü vesilesiyle de söylemek istiyorum, konu Tunceli- Erzincan- Pülümür yoluyken çoğu arkadaşımızın bilgisi oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla yıllardır süre gelen o güzergâh öncelikli yol kapsamına alındı ve yaklaşık bir milyar lira katkı yapılarak mayıs ve haziran ayında inşaatına başlanacak.  

        Doğu Karadeniz’i bu bölgeye bağlayacak en kısa yol olacak. Bunların hepsi bu coğrafyaya, bu coğrafyada yaşayan güzel insanlara verilen değerden kaynaklanıyor. Biz okulları dolaşıyoruz. Az önce hocam ifade etti. Öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi dinliyoruz. Birlik ve beraberlik içinde olacağız, hep beraber bu işi yürüteceğiz.

        Tunceli’yi daha güzel daha yaşanabilir hale getirmek için hep beraber çalışacağız. Çünkü biz bir aileliyiz, Tunceli ailesiyiz. Öğretmenlerimize şunu söylüyoruz. Zaten işinizi iyi şekilde yapıyorsunuz, işinizi yapın her daim sizin yanındayız. Bir kişinin amcasının, dayısının, kardeşinin yaptığı olumsuz işler o kişiye bağlamaz. Herkes kendinden sorumludur. Öğretmenlerimizle tüm kamu görevlilerimizle bu anlayışla çalışacağız ve çalışırken de mutlu olacağız. Eminim ki bu mutluluğu en fazla yaşayan öğretmenlerdir. Çünkü bir gün bir yerde bir öğrencisi meslek sahibi olarak karşısına çıkıyor. Ne kadar güzel bir duygu, daha önce görev yaptığımız yerlerde karşılaştık, 2000 yılında Gümüşhane’de çalışırken küçük bir kız çocuğu iken Kadıköy’de karşımıza öğretmen olarak çıkıyor. Ne kadar büyük bir gurur, biz bu gururu yaşıyorsak öğretmenlerimiz daha fazlasını yaşıyor. Bir hanım kardeşimiz İzmir’den gelmiş burada öğretmenlik yapıyor, bu topraklara bu yöreye hizmet ediyor.

        Ben ilkokul öğretmenimle hala görüşüyorum. Siz de öğretmenlerinizi sadece 24 Kasımda hatırlamayın fırsat buldukça arayıp sorun. Başta bu toprakları vatan yapan ecdadımızı, Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmenimiz Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bu topraklar uğruna canını veren tüm öğretmen şehitlerimizi rahmetle şükranla minnetle anıyoruz. Hayatta olan, burada olan, burada olmayan, yurt içinde, yurt dışında olan tüm öğretmenlerimize de bizlere emek veren, görevi başında olan tüm öğretmenlerimize de kolaylıklar diliyorum. Sağlık temenni ediyorum. Mutluluklar temenni ediyorum” dedi.

 

        Şehit öğretmenleri konu alan slayt gösterimin ardından, adaylığı kalkan öğretmenler için yemin töreni yapıldı. Öğrenciler tarafından hazırlanan tiyatro gösterisinin yapıldığı program öğretmenlerin oluşturduğu müzik grubunun dinletisi ile devam etti.

        Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunduğu programda, resim, şiir ve kompozisyon dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali ve Belediye Başkan vekili Tuncay Sonel, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek ve İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur tarafından verildi.

 Vali Sonel, eğitim-öğretim teşkilatına uzun yıllar hizmet eden Ali Ekber Arslan ve Haskar Hanoğlu’na Hizmet Şeref Belgesi verdi.

        Kültür Merkezinde düzenlenen programa Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, Vali Yardımcıları Selçuk Yosunkaya, Akın Zor, İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.