Tunceli’de Fatih Projesi kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Tunceli Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerine 88 adet tablet bilgisayar dağıtıldı. 2013-2014 Eğitim – Öğretim Döneminin İkinci yarıyılında Fatih Projesi kapsamı I. Fazında alt yapı kurulumları tamamlandı. 2. Faz alt yapı çalışmalarının ardından somut adımlar atılarak program daha etkili hale getirildi. Bu Proje dahilinde etkileşimli tahtaları bulunan Tunceli Anadolu Lisesi Öğretmen ve öğrencilerine tablet bilgisayar dağıtımı yapıldı.

 vali_ic-005.jpg

     Düzenlenen Programa Vali Hakan Yusuf Güner,  Ak Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Vali Yardımcısı Eşref Yonsuz, İl Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Polattaş, kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Vali Hakan Yusuf Güner, “Devletimizin, Hükümetimizin böyle bir projeyi başlatması ve buna büyük bir kaynak ayırması son derece önemli, son derece sevindirici bir durum, bu proje teknolojik altyapısı, mali kaynakları olarak yadsınacak bir proje değildir. Bu bölgede çalışan bir Vali olarak,  öğrencilerimize tavsiyem öğrencilerimiz ellerine bilgisayar alsınlar, bilgileri ile rekabet içinde olsunlar, bilgileri ile yarış içinde olsunlar, bu çerçevede bu proje çok modern ve çok modernist bir anlayışın sonucudur. Bu anlayışa hayır diyecek bir velinin, hayır diyecek bir öğretmenin, hayır diyecek bir yöneticinin var olduğunu düşünemeyiz. Bu çalışma çok zor olmasının yanında çok doğru bir çalışma, devletimiz bu tür çalışmalar ile milletimiz önünde öncü olarak yer alıyor. Bu projede başta Sayın Başbakanımıza, Sayın Bakanlarımıza, Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor, tüm öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

   Fatih Projesi kapsamında düzenlenen tablet bilgisayar dağıtımı programında bir konuşma yapan Ak Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, “Hükümetimiz iktidara gelmeden önce belli bir misyonu ve vizyonu üstlenerek göreve gelmiştir,  bugün bu projede bunun en somut örneği ve göstergesidir” şeklinde konuştu.