Tunceli Valiliği ve Tunceli Belediyesi işbirliğinde hazırlanan proje kapsamında 64 kişilik ilk kafile İstanbul’a gitmek üzere Tunceli’den yola çıktı.

Özel uçakla İstanbul’a gidecek olan kafileyi valilik bahçesinden uğurlayan Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, öğrencilere gezinin keyfini çıkarmaları tavsiyesinde bulundu.

Sonel, “Biz, Tunceli genelinde ilçelerimizle birlikte 600 lise son öğrencimizi bu tür gezilere yollayacağız. Orada hem üniversiteleri gezin, moral ve motivasyon olsun, hem boğaz turu yapın. Hepinize başarılar diliyorum, yolunuz açık olsun. Bizler daima sizlerin yanındayız. Yeter ki sizler üniversiteye gidin, iş sahibi olun, bu memleketin güzel insanlarına güzel işler yapın” dedi.

Öğrencilerle, valilik önünde hatıra fotoğrafı da çektiren Vali Tuncay sonel daha sonra 62 öğrenci ve 2 öğretmenden oluşan ilk kafileyi İstanbul’a yolculadı.

Proje kapsamında il dışına gönderilen öğrenciler, İstanbul, Ankara ve İzmir’deki üniversite gezilerinin yanı sıra kentin tarihi ve turistik yerlerini gezme şansı da bulacak. 

tunceli-universite-gezi-(2).jpg