Kadın öğrenciler, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Ehlibeyt Yurt Müdürlüğü’nde yaşadıkları sorunlara çözüm bulunmamasından kaynaklı yurt önünde açıklama yaptı. 
Öğrenciler, yurtta yapılan zam, hijyen, yemeklerin yetersiz ve temiz olmamasına karşı taleplerinin dikkate alınmasını istedi.
Yüzlerce kadın öğrencinin bir araya geldiği yurdun önünde açıklamayı Nurcan Turan yaptı. Turan, yurt yönetimine yaptıkları şikayetlerin dikkate alınmadığını belirterek, “Doyurucu miktarda yemek verilmemesinin yanında fiyatlar bir hayli yüksek ve hijyenik ortamda yapılmamaktadır. Yemeklerde böcek ve kıl çıkıyor. Dünden kalma soğuk yemekler veriliyor. Verilen yemekler de az ve her gün aynı çeşit çıkıyor. Yurt temizliğine yeterince önem verilmiyor. Enfeksiyon kapıyor hastalanıyoruz.  Odalarımızda fareler ve böcekler cirit atıyor. Yine ısı yalıtımı ve sıcak sularımız akmıyor. Lavabo ve banyo tavanları su damlatıyor” diyerek tepki gösterdi.
Turan, başta KYK il Müdürlüğü olmak üzere Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nün yaşadıkları sorunlara çözüm bulmasını istedi. Açıklama alkış ve sloganlarla son bulurken, öğrencileri temsilen 5 kişi yurt müdürü ile görüşmeler yaparak bir kez daha sorunlarını iletti.