Tunceli Üniversitesi kampüsünde gerçekleşen yemeğe, Rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Belediye Eşbaşkanları Mehmet Ali Bul ve Nurhayat Altun, Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, Belediye Eşbaşkan Yardımcıları İbrahim Kasun ve Hüseyin Tunç, Öğrenci Konseyi Başkanı Ferhat Güven ile ildeki gazeteciler katıldı.

Yemekte konuşan Ferhat Güven, “Çok dilli yaşama geçen ilk üniversite olma özelliğini taşırken istedik ki herkes kendi dilini kimliğini korusun ve sahiplensin” dedi.

 Güven, “Bir yıl boyunca Üniversitemizde ve kentimizde ortak sorun ortak çözüm ilkesiyle epeyce iş yapmaya çalıştık. Seyit Rıza Caddesi, Firik Dede Kültür ve Sanat Odası, Toplumsal Barış Meydanı, Özgür Öğrenci Parkını inşa ederken mekânsal ilişkiler toplumsal hafızayı canlandırır dedik ve Ender Can Cevahir çeşmesiyle üniversitemizde anılarımızı unutturmadık. Bu çalışmalara imza atarken ön yargıları yıkmak içinde bir çaba içerisindeydik. Tabi ki tüm bu çalışmalara imza atarken bizleri tek bırakmayan ve ön yargıların yıkılmasında emeği geçen rektörümüze de teşekkür ediyoruz” dedi.

Güven,”Özellikle ulaşımdan barınmaya eğitim ve öğretim sorunlarına karşı komisyonlarımızla ortak hareket ederek aslında çözüm mekanizması kurduk. Özellikle ulaşım konusunda Dersim Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Yine belediyemiz bizleri öğrencilerin barınma sorununda da tek bırakmadı koordineli çalışarak sorunların aslında çözüm mekanizmasının güçlü ve koordineli yapı olduğunu sağladı. Bundan dolayı hem dönemin Belediye Başkanı Edibe Şahin hem de Belediye Eşbaşkanlarımız Mehmet Ali Bul ve Nurhayat Altun’a teşekkür ediyoruz. Bu bağlamda bizleri yalnız bırakmayan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Öğrenci Konseyi Başkanı Ferhat Güven, katılımcılara plaket verdi.

konsey_ic-001.jpg

 

konsey_ic1.jpg