Dün Ballıca Köyü’nde yaralı vaşak gören köylüler, durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bildirmişti.

İhbar üzerine veteriner hekimle köye gelen ekip, sol ön omuzunda çıkık olduğu öğrenilen vaşağı uyuşturucu tabancayla uyuşturduktan sonra tedavisi yapılmak üzere Elazığ Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesine ulaştırmak için yola çıktı.

Ekipler tarafından hayvan hastanesine getirilen vaşağın açlık ve susuzluğa daha fazla dayanamayarak öldüğünün tahmin edildiği bildirildi.

NESLİ TÜKENEN BİR TÜR

Fırat Üniversitesi Hayvan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Canpolat, “Yaralı bir vaşağın bulunduğu haber verildi. Hayvan yaralı ve hasta olduğu için Elazığ’a sevk edilmiş. Ancak hayvan Fırat Üniversitesi Hayvan Hastanemize ulaşıp muayene ettiğimizde ölü olduğunu gördük. Bu nedenle fazla bir müdahale yapamadık. Ancak değerli bir hayvan. Az bulunan ve nesli tükenmekte olan olduğu için anatomi kürsüsünde incelenmek amacıyla değerlendirmeyi düşünüyoruz” dedi.

“AÇLIK VE SUSUZLUKTAN ÖLMÜŞ OLABİLİR”

Hayvanın dirsek ekleminde çıkık olduğunu belirten Canpolat, “Büyük ihtimalle bu hayvan bir tramvaya uğramış. Çünkü hayvanda kırık ve çıkıklar var. Eğer bize ulaşsaydı bu yönde bir tedavimiz olabilirdi ama uzun süre bu şekilde kırık çıkıkla dolaşıp aç kaldığını düşünüyoruz. Bu nedenle hayvan açlık ve susuzluğa daha fazla dayanamayarak öldüğünü tahmin etmekteyiz” diye konuştu.