Çok sayıda davetlinin katıldığı gecede konuşan NAZ-Der Başkanı Musa Çevik, “Derneğimizin eğitim, sosyal ve kültürel alanlarda daha etkin bir hale gelmesi için ben yönetimim ve gençlik kollarımızla beraber çalışmaya, yeni projeler üretmeye devam ediyoruz. Gençlik kollarımızla beraber bir dizi etkinlik ve projeler hayata geçirdik.

Eğitime ilk adım projesiyle Nazmiye’de okuyan öğrencilerimizin bot, mont, çanta, kırtasiye ihtiyaçlarını ve okullarımızın bilgisayar, fotokopi cihazı, yazıcı, stor perde ihtiyaçlarını karşılamak üzere çıktığımız “umudun yolculuğunu” gerçekleştirdik.

Sancaktepe Belediyesinin düzenlediği yöresel yemekler festivalinde Tunceli adına katılım sağlayıp, yöresel yemeklerimizi tanıttık. Her sene düzenlediğimiz piknik şöleniyle üyelerimizle bir araya geldik. Avrupa göz hastenesi işbirliğiyle ücretsiz göz muayenesi hizmeti sağladık, Düzgün Baba etkinliğine katılımda bulunduk. Anadolu kültürleri festivalinde Tunceli adına katılım sağlayıp, yöresel yemeklerimizi ve kültürümüzü tanıttık, “Geleceğimiz Kitap “ projesiyle Nazmiye’deki öğrencilerimize yardımcı ders kitapları ve soru bankaları gönderdik, Her sene dernek binamızda yaptığımız yöresel yemekler gününde üyelerimizle ve dostlarımızla bir araya gelip, soframıza misafir ettik. Dersim Nazımiyeli üniversite öğrencilerimize düzenlediğimiz eğitime destek gecelerinin geliriyle, dostlarımızın bağışlarıyla Eğitim bursu vererek, eğitim hayatlarında katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Derneğimizin burs vermiş olduğu 22 öğrencimizi mezun ettik ve şuanda 40 öğrencimize de burs vermeye devam ediyoruz” dedi.

Geceye katılarak kısa birer konuşma yapan Nazımiye Kaymakamı Akın Zor ve Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek de organizasyona katkı sunanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından katılımcılar sanatçıların müzikleri eşliğiyle eğlendi.

NAZ - DER İLK ADIM PROJESİNE DESTEK VEREN İSİMLER

Sercan Kavuşan, Sevim Polat, Erkan Başboğa, Genç Denizciler Kulübü, Hüseyin Kalkan, Seyit Ali Çakmak, Arzun Çevik, Zübeyde - Cemal Oğuzberk, Haydar Genç, Murat Yerlitaş, Özcan Çiçek, Hasan Bozkaya, Hüseyin Ali Karağaç, Adile Dağdeviren Bulut, Burcu Yağcı Gamze Demir, Erol Yerlikaya Bülent Dalga, Murat Yavuz, Cengiz Akçiçek, İSB. BİRLEŞİM AŞ. Medine Demir, Ömer Merve Yıldırım, Hülya Demir, Nevin Selma Gençgeldi, Çene Dersimi Grubu, Berlin Dersim Cemaati, Aydın Keçkin. İsimlerde unutulmadı.

KAYBEDİLEN DEĞERLER DE GECEDE UNUTULMADI

Yakın zamanda kaybettiklerimiz Kamer Genç, Mehmet Moğultay, Cemal Altun, Emre Saltık, Veysel Yoldaş İsimleri de gecede unutulmadı.

GECEYE KATILAN SANATÇILAR

Geceye, Abidin Biter, Nurettin Güleç, Engin Kurç. sürpriz sanatçılarla birlikte davul zurna ekibi katıldı.

 

KENAN KANDİL