Tüm Bel Sen ile Nazımiye Belediyesi arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Nazımiye Belediye Başkanlığı makamında düzenlenen törene Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Mazlum Doğan, Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek, Tüm Bel-Sen İdari Sekreteri Hakkı Suvan, TİS Sekreteri Metin Turan ve belediye çalışanları katıldı.      

      İmza töreninde konuşma yapan Şube Başkanı Mazlum Doğan, “Bu aşamaya kolay gelmedik. Bu mücadelede, KESK olarak şehit düşenlerimiz, sürgün edilenlerimiz olmuştur. Tutuklanmalar, baskılar, adli ve idari soruşturmalar ile bu noktaya gelene kadar birçok bedel verilmiştir” dedi.

Dersim Belediyesi’nde olduğu gibi Nazımiye’de de aşure ikramiyesinin toplu sözleşmeye konduğunu dile getiren Doğan, "Bilindiği üzere Muharrem ayı ve 12 İmam oruçları var. Oruçların son günü aşure yapılıyor. Biz de o gün için belediye başkanımızın katkılarıyla 'aşure yardımı' diye bir ikramiye koyduk. İsteyen arkadaşlarımız o gün idari izin alarak kendi aşurelerini dağıtabilirler. Ayrıca her ay seyyanen net 500.00 TL, Yılbaşı ikramiyesi ve kurban bayramında kurban ikramiyesi de sözleşmeye dahil edilmiştir” diye konuştu.

    Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek ise, “Bütçemiz elverseydi çalışanlarımızı ekonomik olarak daha iyi desteklerdik. Arkadaşlarımız canla başla çalışıyorlar. Bu günün koşullarında elimizden gelen katkıyı sunmuşuz, fazlasını hak ediyorlar, ancak bütçemiz çok kısıtlı. Hayırlı olsun” dedi.

   Konuşmaların ardından imzalanan TİS 2014 Şubat ayından itibaren geçerli olacak.