Hava sıcaklığının zaman zaman eksi 10 dereceleri bulduğu ilçeye dört gündür elektrik verilemiyor. Köy yollarının tamamının kapalı olduğu ilçenin belediye başkanı elektrik dağıtım şirketi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Dersim’in bin 600 nüfuslu ilçesi Nazımiye dört günden bu yana devam eden kar yağışı nedeniyle zor günler geçiriyor. Kar kalınlığının yüksek kesimlerde iki metreye ulaştığı ilçeye dört günden bu yana elektrik verilemezken, ısınma ve aydınlatma problemi yaşayan vatandaşlar yetkililerden sorununun çözümü konusunda bir an önce adım atmalarını bekliyor.

Mehmet Güner isimli ilçe sakini elektrik dağıtım şirketinden elektriğin ne zaman verileceği konusunda bilgi alamamaktan yakınarak, “Kaymakamlığın, emniyetin; askeriyenin kaloriferleri yanıyor. Vatandaşı soran yok. Sıkıntı içerisindeyiz. Bu soruna çözüm bulunması gerekiyor. Elektrik dağıtım şirketi burası için ekip takviyesi yapabilir” dedi.

Süleyman Arslan isimli vatandaş ise; elektrik yokluğu nedeniyle mağdur olduklarını söyledi.

BELEDİYE BAŞKANI CAFER KIRMIZIÇİÇEK, “BÜYÜK MAĞDURİYET YAŞIYORUZ”

Dört günden bu yana ilçede elektrik bulunmadığını ve tüm köy yollarının kapalı olduğunu belirten Nazımiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek, büyük mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi.

Elektrik dağıtım şirketinden arızanın ne zaman giderileceği konusunda tatmin edici bir yanıt alamamaktan şikayet eden Kırmızıçiçek, “Kurumu arıyoruz telefonlarımıza dahi cevap verilmiyor. Bize kesintinin gerekçesini bildirmiyorlar. İnsanlar mağdur durumda. evdeki, marketlerdeki yiyeceklerin çoğu bozulmuş durumda. jeneratörler bozuk. Isınma büyük problem. Belediye olarak hiçbir işlem yapamıyoruz. Pompalardan mazot dahi çekemiyorum. Bu konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Belediye Başkanı Kırmızıçiçek, imkanlarının kısıtlı olması sebebiyle mahalle yollarını dahi açmakta zorlandıklarını da sözlerine ekledi.

İŞYERLERİ LÜKS LAMBALARLA AYDINLATILIYOR

Nazımiye İlçesi’nde elektrik olmayışı nedeniyle işyerleri lüks olarak tabir edilen lambalarla aydınlatılıyor. Bu mekanlardan biri de ilçedeki bir kıraathane.

Kıraathane sahibi Ferhat Çevik, elektrik kesintisi nedeniyle işyerlerini lüks lambayla aydınlatmak zorunda kaldıklarını belirterek, “Nazımiye sahipsiz bir yer. Büyük sıkıntı var. İşyerlerimizi bu lambalarla aydınlatmak zorunda kalıyoruz. Evlerde bebekler; çocuklar hep hastalandı. Köylere ulaşım yok. Büyük sıkıntılar yaşıyoruz” diye konuştu.

Araçların büyük bölümünün kar altında kaybolduğu ilçede vatandaşlar küreklerle kar temizleme çalışmaları yürütüyor.

İlçe sakinleri yaşadıkları mağduriyetin bir an önce giderilmesi gerektiğini dile getirdi.

nazimiye_ic-001.jpg

nazimiye_ic1-001.jpg

nazimiye_ic2-001.jpg

nazimiye_ic3-001.jpg