Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından gerçekleştirilen Müzeler Haftası programında saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından okul öğretmeni Mete Aşkın günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Programda şiirler okundu ardından öğrenciler tarafından türkülerle seslendirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aslanoğlu konuşmada; "Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü koordinesinde her ilde bir İl Eğitim tarihi Müzesi kurulmuş ve eğitim tarihi açısından arşiv değeri taşıyan materyaller toplanarak koruma altına alınmıştır. Tunceli İl Eğitim Tarihi Müzesi,  2017’de MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün direktifleri doğrultusunda İlimizin kuruluşu itibariyle en eski lisesi olan Kalan Lisesi mirasını taşıyan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasının giriş katında yer alan bir derslikte kurulmuştur” dedi.

Aslanoğlu, katılımcılara seslenerek “tanıdığınız, bildiğiniz büyüklerinizden amcalarınızdan elinde eğitimle ilgili materyalleri okulumuza getirsinler müzemize katkıda sunarak bizi onurlandırırlar” diye konuştu.

Salonda düzenlenen programın ardından açılışı gerçekleştirilen müze gezildi.

Müzeler haftası etkinliklerine İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Asalanoğlu’nun yanı sıra, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İshak Orhan, Şube Müdürleri Gıyasettin Topuz, Metin Batur, Baran Cengiz, Nazım Özkan, Nuri Gültekin, Okul Müdürü Selahattin Gök, okul müdürleri ve davetliler katıldı.

muzeler-haftasi-okul-muzesi-acilisi-ile-kutlandi-(4).jpg

muzeler-haftasi-okul-muzesi-acilisi-ile-kutlandi-(3).jpg