Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Tunceli Valisi Osman Kaymak ile birlikte Dersim Kent Müzesi’nde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Ziyaret ve incelemelerine ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Müsteşar Dursun, “Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Tunceli’nin kültürel altyapısının, zenginliğinin farkındayız. Devlet ve bakanlık olarak neler yapılabileceğini Ankara’dan; merkezden değerlendiriyoruz. Ama yerinde görmek, gelişmeleri izlemek, sorunlar hakkında bilgi almak bizim için daha önemli. Müsteşar olarak, kültür tarihi profesörü olarak burada bulunmaktan çok memnunum” dedi.

Müzenin, Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğünün çok önemli müzesi olacağını kaydeden Dursun, “Türkiye’nin bir rengi, zenginliği olarak bu müze bize ayrı bir heyecan verecek. Kültürel amaçla kullanılıyor olması bizleri sevindirdi. Bir bilim kurulumuz var. Yerel halktan bilgilerden yola çıkarak doyurucu bir sonuca ulaşacağız. Tunceli bunu çoktan hak eden bir ilimizdi. Gecikmiş de olsa hızlandırılmış bir şekilde bakanlık ve yerel yöneticiler olarak takibindeyiz” diye konuştu.

Müzeyi gezerek yetkililerden bilgi alan Müsteşar Ahmet Haluk Dursun daha sonra karayolu ile Elazığ’a geçti.