Programa, Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, kurum amirleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

munzur-universitesi-10-(4).jpg

Katılımcılara Munzur Üniversitesi’nin 10 yıllık gelişimi hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Ubeyde İpek, “Üniversitemiz 6 binin üzerinde öğrencisi, 450 akademisyen, 250 idari personel ve 200’e yakın işçisiyle en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyor” dedi.

İpek, amaçlarının kente Türkiye’nin sayılı kampüslerinden birini kazandırmak olduğunu belirterek, bunun için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Programda konuşan Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel ise; Valilik ve belediye olarak her zaman Munzur Üniversitesi’nin yanında olacaklarını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde kentte ilk kez düzenlenen Türkiye Rafting Şampiyonası’na değinen Sonel, “İnşallah dünya şampiyonasını da burada yapacağız. Herkesin sorduğu bir soru var ya Munzur üzerinde yapılması düşünülen HES’ler konusunda. Ben, 30 Haziran’da göreve başladığım gün söylemiştim. Munzur bizim için çok önemli. Bir inanç merkezi orası. Ki Dünya Rafting Federasyonu tarafından dünyanın en uzun rafting parkuru ilan edildi. Bundan sonra Munzur istediği gibi akacak. Orada doğa sporları, su sporları yapılacak. Kültür ve inanç turizmi yapılacak” diye konuştu.