2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasının ardından Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişiminin yeni gelen öğrencilere karanfil dağıtımına Üniversite yönetimi de destek verdi. Gençlik girişiminin yanı sıra Üniversite Rektör Yardımcılarının da katılımıyla Munzur Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 1.sınıf öğrencilerine sınıflarında karanfil dağıtılarak, hoş geldiniz denildi.

munzur_ic-008.jpgMunzur Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Nihat Tosun, Prof. Dr. Muzaffer Aşkın, Üniversite genel Sekreteri Sedat Ayden, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Aksakal, Rektörlük Özel Kalem Müdürü Kayahan Topal ve Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi Eş Sözcüleri Ferhat Güven ile Eylem Çelik’in katılımıyla Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği gündüz 1.sınıf öğrencilerini ziyaret eden heyet üyeleri öğrencilere karanfil dağıttı.

Öğrencilerin her birinin kendileri için çok değerli olduğunu ve en ufak sıkıntıda üniversite yönetimi olarak yanlarında olduklarını kaydeden Munzur Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Nihat Tosun, “Burada Tunceli halkının da örnek misafirperverliğiyle güzel geçireceğinizi ümit ediyoruz” dedi.

Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi adına söz alan eş sözcü Ferhat Güven’de “Gençlik gelecektir gelecek bizler isek bir arada iri olup diri olup kardeşlik tohumları serperek yaşamalıyız. Mevlana’nın 800 yıl önce dediği gibi nerede barış varsa biz oradayız” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

munzur_ic1-004.jpg“Bizler Türkiye Halklarının ortak mücadele ağı olan Barış çığlığını Dört dağın arasından başlatmak için bugün sizlerle bir aradayız. Bugün Munzur Üniversitesindeyiz hep beraberiz barış için kardeşlik için dayanışma için Annelerimiz sabah güneşi ile birlikte dualar ederler bizler de o yiğit anaların yiğit çocukları olarak hep birlikte, havadan sudan ateşten ve topraktan ikrarlık alarak sizlere memleketinize hoş geldiniz diyoruz. Kimse yabancı bir memlekette olduğunu söylemesin kimse kendini yabancı bir memlekette sanmasın burası hepimizin memleketi anneleriniz sizleri bizlerin annesine emanet etti bizim annelerimizde bizlere nasihat eyledi gelecek barış içinde kardeşlik içinde var olsun diye gelin hep birlikte haykıralım savaşa hayır barışı haykır diye."