2015 LYS sonuçlarının açıklanması ile üniversiteye yerleşen adaylar okullarına kayıt yapmaya başladı. Tercih edilme yüzdelik dilim sonuçlarına göre ise Munzur Üniversitesi’ne ayrılan kontenjanlar öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü. Munzur Üniversitesi 2015 yılı kontenjanlarının yüzde 93’ü dolarken, geriye kalan yüzdelik dilimin büyük bir çoğunluğunun ise ek tercihlerde dolması bekleniyor.

Munzur Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre Elektronik ortamda 28 Temmuz’da başlayan kayıtların 5 Ağustos’a kadar devam edeceği ve elektronik ortamda kayıt yaptıramayan öğrencilerin ise kayıtlarını 3-7 Ağustos tarihleri arasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca yaptırabilecekleri belirtildi.

“MUNZUR ÜNİVERSİTESİ İLGİ GÖREN BİR ÜNİVERSİTE”

                Konuyla ilgili bilgi veren ve bu yıl toplamda 2414 kontenjan verildiğini hatırlatan Rektör Prof. Dr. Ubeyde İpek “Üniversitemize verilen 2 bin 414 kontenjandan 2 bin 236’sını doldurmuş durumdayız, şuan için sadece 178 boş kontenjanımız kaldı ve inanıyorum ki bu boş kalan kontenjanlarımızda ek tercih döneminde dolacaktır” dedi.  Açıklamasında “Yerleştirme sonuçlarına göre üniversite kontenjanımızın yüzde 93’ünün adaylar tarafından tercih edilmesi bizleri sevindirdi ve üniversitemizin ilgi gören bir üniversite olduğunu gösterdi” Şeklinde konuşan Rektör Prof. Dr. Ubeyde İpek sözlerini şöyle sürdürdü:

                “Bu yıl Üniversitemizde ayrı bir heyecan da Edebiyat Fakültemizde yaşanacak ve Fakültemizin Felsefe Bölümüne ilk kez öğrenci almış olacağız. 31 kontenjan verilmiş ve bu 31 kontenjanın da ek tercihlere kalmadan dolduğunu görüyoruz.”

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE YOĞUN İLGİ

Konuyla ilgili değerlendirmesinde “Üniversitemizde fakülte bazında en çok Mühendislik Fakültesi tercih edilmiştir” Şeklinde konuşan Rektör Prof. Dr. Ubeyde İpek, “Mühendisliğin tercih edilen bir meslek olduğunu ve buna bağlı olarak da, bu yıl en çok öğrencinin Mühendislik Fakültesine kayıt yaptıracağını” söyledi. Rektör İpek birinci ve ikinci öğretim olmak kaydıyla bu yıl, Makine Mühendisliği bölümüne 36 öğrenci, Bilgisayar Mühendisliği bölümüne 41 öğrenci, İnşaat Mühendisliği bölümüne 57 öğrenci, Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümüne ise 87 öğrenci kontenjanı verildiğini ve bu bölümlerin tamamın öğrenciler tarafından tercih edilerek, kazanıldığını” kaydetti.