İlk ziyaretimizde öğrencileri dinlerken ikinci ziyaretimizi ise Üniversite yönetimine gerçekleştireceğiz. Öğrenciler üniversite isminin hâlâ değiştirilmemesine dikkat çekerken, Üniversite kampüsü sosyal tesisleri konuşuyor.

Munzur Üniversitesi’ne çokta uzak değilim aslında öğrencisi ve öğrenci konsey başkanıydım. Ulaşım sorunundan tutun ısınma sorununa kadar birçok sorunuyla ilgilendik. Tüm sorunlarımıza cevap olmak adına "ortak sorun ortak çözüm" dedik.

İmzalar toplayıp, senato gündemine tam dört kez alınsın diye dilekçeler yazdık.

Ya sonrası malum şu şarkı...

Ertelendik hep yıllarca!

Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu, kentimize bir takım temaslar da bulunmak üzere ziyaretler düzenlerken Üniversitede açıklamalar da bulunmuştu...

Üniversitenin adının Munzur Üniversitesi olacağını...

1938 yılında kullanılan Askeri kışlanın ise Dersim Müzesi olacağını ifade etmişti.

Öğrenciler Munzur’dan Yana!

haber_ic.jpgKampüs içinde konuştuğumuz öğrenciler, üniversite isminin Munzur olmasından yana.

 Üniversite öğrencilerinden sohbet ettiğimiz Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi üçüncü sınıf öğrencisi Muhittin Yalçın şunları ifade etti: “Başbakan Ahmet Davutoğlu seçim öncesi Dersim'e geldiği zaman insanlara müjde olarak verdiği haberlerden biri Tunceli Üniversitesi'nin adının değiştirilip Munzur Üniversitesi adını alacağıydı.

Tabi yerel halk ve üniversite sakinleri bu habere çok sevindi hatta Munzur Üniversitesi adıyla sosyal medya da sayfalar açıldı. Henüz Üniversite'nin adı değişmeden sosyal medya da Munzur adını almıştı bile. Fakat Davutoğlu'nun sözlerinde insanların dikkatinden kaçan bir kısım vardı ki, adeta bu isim değişikliğinin bir sözleşme sonucu olabileceğini bize söylüyordu. Davutoğlu insanlara bu "müjdeyi" verirken görünürde bir süreyi ifade eden fakat altında bir şart yatan "seçim sonrasında" cümlesini kullanmıştı. Demişti ki; "Seçim sonrasında ilk işimizden biri talep üzerine Tunceli Üniversitesi'nin Munzur Üniversitesi şeklinde adını yeniden inşa etmek olacak." Davutoğlu'na sormak gerekiyor; "Kaç seçim sonrasından bahsediyorsunuz?" diye. Veyahut Davutoğlu maksadını açık açık ifade etseydi "Seçimlerde oyunuzu bize verin, değiştirelim Üniversitenin adını" diye, o durumda belki Üniversitenin adının değiştirilmesi durumunu psikolojik bir takıntı haline getirenlerden oy toplayabilirdi.”

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğrencisi Muhittin Yalçın sözlerini şöyle sürsürdü. “Seçim zamanları oy toplayabilmek için bir yerin açılısını defalarca yapan siyasi bir kurumun liderinden bu sözü tutmasını beklemek açıkçası saflıktır. Fakat Üniversite öğrencilerinin geneli Üniversiteye yerel Dersim coğrafyasının büyük bir değeri olan Munzur Baba'nın adının verilmesini istiyor. Sırf siyasi menfaat sağlanamadı diye 7 binden fazla öğrencinin iradesi hiçe sayılamaz. Madem Dicle, Fırat, Uludağ, Erciyes gibi isimler Üniversitelere verilebiliyor, bizimki de Munzur olsun, bunda ne var?”

İsmini vermek istemeyen Mühendislik Fakültesi öğrencisi ise şunları ifade etti: “Ben Dersim’e gelirken heyecanlıydım ama şuan heyecanım kalmadı. Ders işleyemiyoruz. Evet, Üniversitenin adı Munzur Üniversitesi olmalı ama bununla birlikte üniversite de öğrenciler derste işleyebilmelidir.”

Sosyal Sorumluluk Kulübü Destek Bekliyor

Öte yandan Üniversite de yeni kurulan Sosyal Sorumluluk Kulübü ise Öğrencilerden destek bekliyor.  Sosyal Sorumluluk kulübünden sohbet ettiğimiz Kulüp temsilcilerinden Meftun Durmaz şunları ifade etti: “Bizlerin amacı Gelecek nesillere bırakabileceğimiz yaşanabilir bir dünya için, hükümetler, yerel yönetimler ve sivil halk ile el ele vermek, ortak çözümler üretmektir. Sosyal sorumluluk alanı" toplum ve çevre " dir. Gönüllülük üzerine kurduğumuz bu kulüpte arkadaşlarımızı aramızda görmek bizi memnun eder.”

Sosyal Sorumluluk kulübü temsilcisi Meftun Durmaz, “Üniversitemizin misyon ve vizyonunu önemli anlamda olumlu kılacak çalışmalara imza atacağız. Bundan kaynaklı sosyal sorumluluk çalışmalarımız da bizlere destek sunacak arkadaşlarımıza da şimdiden teşekkür ederiz” dedi.

Rektörlük konutu olarak inşa edilen ancak daha sonradan Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek’in talimatıyla Rektörlük konutundan sosyal tesise çevrilen tesiste kentte ve kampüste ses çıkararak Üniversitede gerçekleşen çalışmalar arasında yer aldı.

Haber : Ferhat Güven