“Gençlik Yılmayacak, Hesap Soracak” pankartı açan Munzur Üniversitesi öğrencileri adına açıklamayı Agit Aral yaptı.

Açıklamasına Ankara’da yaşanan ve 100’e yakın insanın katledilmesiyle sonuçlanan saldırıya değinen Aral, “İçeride ve dışarıda inadına barış isteğini dile getirmek için ülkenin bir çok kentinden Ankara’ya gelen her kesimden barış savunucuları, inadına savaş, inadına kaos diyenlerin vahşi ve alçakça saldırısının hedefi oldu. Çoğu genç olmak üzere onlarca arkadaşımız katledildi. Amed, Suruç ve son olarak Ankara’daki meydana gelen katliam devletinin gerçek yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi. Öte yandan Kürt sorununda çözüm sürecini sona erdirerek sokağa çıkma yasakları, özel güvenlik bölgeleri, ilçelerin kuşatılması gibi uygulamalarla çatışmalar tırmandırılmış, ülke yeniden savaşa ortamına sürüklenmiştir” dedi.

genclik_ic-001.jpgSaldırının toplumsal muhalefet yapıldığını savunan Aral, “Ankara’da barışın sesi olmaya giden binlerce yapılan saldırı, tüm toplumsal muhalefeti, demokrasi isteyen barış talep eden üniversitesinden parasız bir eğitim isteyen, ormanını, suyunu, toprağını korumak için direnen, işsizlik ve geleceksizlik karşısında, insanca yaşam ve çalışa koşulları talep eden herkesi hedef almıştır. Bu katliam ve provokasyonların amacı direnen halkları, işçi sınıfını ve gençliği sindirmektir” diye konuştu.

Ülkenin yol ayrımında olduğunu ifade eden Agit Aral, “Gün ezilen, sömürülen halkların, işçi sınıfının, emekçilerin, kadınların, gençlerin bütün yaşam alanlarını mücadele alanına çevirme günüdür” şeklinde konuştu.