Üniversitenin Aktuluk Yerleşkesi'nde düzenlenen mezuniyet törenine Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, Rektör Prof. Dr. Ubeyde İpek, İl Jandarma Alay Komutanı Tekin Aktemur, akademik ve idari personel, kurum amirleri, mezun olan öğrenciler ile aileleri katıldı.

munzur-universitesi-(2).jpg

 Törende konuşan Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, “Yaklaşık 11 ay oldu hem Tunceli Valiliği hem de Belediye Başkanlığı görevini yerine getireli. Tunceli ailesinin en önemli değerlerinden olan Munzur Üniversitesi, siz gençlerimiz başta olmak üzere sizlere emek veren, bu imkanı yaratan devletimizin yetkilileri olsun, Rektör Hocam nezdinde tüm hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Birkaç gün önce Munzur Üniversitemizin 10. yılını kutladık. Nice 10 yıllar diliyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından buraya geldiniz. Yıllarınız Tunceli’de geçti. Öğrencilik yıllarında kurulan arkadaşlıklar bir ömür boyu devam eder. İnşallah sizler de Tunceli’den güzel anılarla ayrılırsınız” dedi.

Valilik ve belediye olarak Munzur Üniversitesi ile işbirliği halinde olduklarını söyleyen Vali Sonel, “Bizler hem Valilik Hem Belediye hem de diğer birimler olarak Üniversite ile işbirliği halindeyiz. 1062 öğrencimizin yemek katkı bedeli, yurttaki yolların yapılması gibi imkanlar sunduk. Burada henüz mezun olmayan öğrencilerimize de şunu ifade etmek istiyorum. Artık Tunceli’nin çehresi değişiyor. 200 bin m2 peyzaj alanı, açık yüzme alanları, Munzur üzerinde yapımı devam eden rekreasyon alanları, Boğaz Köprüsünün benzerleri, gezi tekneleri, iskele, hatta artık Venedik’e gitmeye gerek yok. Gondollarımız geldi. İnşallah öğrencilerimiz ve aileleri de ücretsiz olarak gondollarla Munzur’un tadını çıkarabilirler. Atatürk Mahallesi’nde yapılan parkta çaylarını yudumlarken Tunceli’nin doğal güzelliğini yaşasınlar. Tunceli artık huzur kenti. Biz böyle anılsın istiyoruz. Çalışmalarımız süresince bize her türlü desteği veren başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve Sayın Bakanlarımıza, bu kampüsün yapılmasında emeği geçen Cevdet Yılmaz Bakanımıza, TOKİ Başkanımıza teşekkür ediyorum. Hepinizi tebrik ediyorum. Türkiye’nin neresinde olursanız olun kapımız size açık” diye konuştu.

Konuşmasına Munzur Üniversitesi’nin gelişimi hakkında bilgiler vererek başlayan Rektör Prof. Dr. Ubeyde İpek ise, “Munzur Üniversitesi bölgesel kalkınma odaklı misyon farklılaşması ve ihtisaslaşması hususunda başvurusunu Yüksek Öğretim Kuruluna yapmış bulunmaktadır. Üniversitemizin misyon farklılaşması ve ihtisaslaşmasındaki alanı Alevilik ve Bektaşiliktir. Misyon farklılaşması kapsamında: Munzur Üniversitesi bünyesinde Alevilik ve Bektaşilik Araştırma Enstitüsünün kurulması ile Alevilik ve Bektaşilik alanında bilimsel-akademik çalışmalar gerçekleştirilecek ve başta Türkiye olmak üzere tüm dünyaya konu üzerinde nesnel bilgi üreten bir araştırma birimi olacaktır. Öncelikle Tunceli merkezli olarak başlayacak olan çalışmalar kısa zamanda bölgesel ve zaman içerisinde Türkiye geneline hatta Balkan, Kafkas ve Ortadoğu coğrafyasını da içine alacak şekilde Avrasya coğrafyasına yayılacaktır. Enstitü bünyesinde Alevi inanç-dede ocakları ve Bektaşi tekkeleri ile ilgili detaylı araştırmalar başlatılacak, alan çalışmaları ve başta Osmanlı arşiv kayıtları olmak üzere eş zamanlı araştırmalarla Alevi-Bektaşi inancının ontolojik-tarihsel ve inançsal kaynakları tespit edilebilecektir. Ayrıca açılacak olan lisansüstü programları ile Türkiye ve Balkan coğrafyasındaki farklı birçok Alevi-Bektaşi topluluk üzerine akademik çalışmalar yürütülebilecektir” dedi.

Rektör İpek, mezun olan öğrencilere yeni hayatlarında başarılar dileyerek konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi.

Tören, mezun olan öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla sona erdi.