Aktuluk Kampüsü Spor Salonu’nda düzenlenen mezuniyet törenine Vali Yardımcısı Olgun Öner, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, üniversitenin akademik ve idari personeli, mezun olan öğrenciler ve aileleri katıldı.

Mezun olan öğrencilerin “Tutsak Öğrencilere Özgürlük” pankartı açmaları dikkat çekerken törende konuşan Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, üniversitenin kurucu rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ’a teşekkür ederek, “Sayın kurucu rektörümüz son derece önemli ve güzel işlere imza atarak üniversitemizi bugünlere kadar getirmiştir. Bizler de devraldığımız bu bayrağı üniversitemiz ve Dersim’in kalkınması için gururla taşıyacağız” dedi.

2008 yılında kurulan Munzur Üniversitesi’nin öğrenci sayısının 7 bin, mezun olan öğrenci sayısının ise; bin civarında olduğunu kaydeden Rektör İpek, mezun olan öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, “Bundan sonraki süreçte kader sizi hangi şehre götürürse götürsün Dersim ve üniversitemizin kapılarının sizlere her zaman açık olduğunu bilmenizi istiyorum” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Ubeyde İpek’in konuşmasının ardından mezun olan öğrencilere geçici mezuniyet belgeleri verildi.

Öğrenciler, mezuniyeti keplerini havaya atarak kutladı.

un,iveriste_ic.jpg