En fazla kontenjanın mühendislik fakültesine ayrıldığını belirten Rektör Prof. Dr. Ubeyde İpek, “Kontenjanlarda fakülte bazında, Mühendislik Fakültesi 410 kontenjanla ilk sırayı alırken, Mühendislik Fakültesi bölümlerinden de en çok kontenjan 55 öğrenci ile İnşaat Bölümü ve Elektrik-Elektronik Mühendisliğine ait. Öte yandan fakülte bazında Edebiyat Fakültesi 320 öğrenci alacak ve bu fakültede Sosyoloji Bölümü 55 kontenjan ile ilk sırada bulunuyor.  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 255 kontenjanı kapsarken, Meslek yüksekokullarında ise Tunceli Meslek Yüksekokulu 855 kontenjanla ilk sıra da yer alıyor. Pertek Sakine Genç Meslek Yüksekokulu 270, Çemişgezek Meslek Yüksekokulu 190, Sağlık Yüksekokulu ise 40 kontenjana sahip” dedi.

En çok öğrenci alacak bölümler hakkında da bilgi veren Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, “İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde ise en çok 60 kontenjanla İktisat bölümüne ayrılıyor. Tunceli Meslek Yüksekokulu’nda ise Çocuk Gelişimi ve Harita Kadastro Bölümü 40 kontenjanla ilk sıralarda yer alıyor. Pertek Sakine Genç Meslek Yüksekokulu’nda en çok kontenjan, 40 kontenjan ile Harita Kadastro Bölümüne ayrılırken, Çemişgezek Meslek Yüksekokulu’nda 30 kontenjan Bankacılık ve Sigortacılık ile Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölümlerine ayrılmış” diye konuştu.

2016 yılında ilk mezunlarını verecek olan bölümler hakkında da bilgilendirme yapan Prof. Dr. Ubeyde İpek, “Öte yandan Tunceli Üniversitesinde 2015-2016 eğitim yılında ayrı bir heyecan daha yaşanacak.  2016 yılında üniversite bünyesinde bulunan Bilgisayar Mühendisliği, Türk Dili ve Edebiyatı, Zaza Dili ve Edebiyatı, Laboratuvar Teknolojisi (ön lisans) bölümleri de ilk defa mezun verecek” şeklinde konuştu.