Munzur Su Yönetimi Kurulu tarafından “Kamuoyuna Zorunlu Açıklama” başlığıyla yayımlanan açıklamada konuya ilişkin şunlar kaydedildi:

Son günlerde bazı çevrelerce, Munzur Su şirketinin “yeni kaptajlar yaptırarak ve birçok göze suyunu bir araya toplayarak kapasitesini arttırma çalışmalarını sürdürdüğü” yönünde açıklamalar yapılmaktadır.

Belirtilen açıklamalar gerçeği yansıtmamakta olup; yapılan işlem mevcut kaptajın tadilatından ibarettir. Mevcut kaptajımız 2005 yılından beri kullanılmakta olup, zamanla yıpranmış ve son olarak ilgili idarelerin kaptajda tadilat yapılması yönündeki talimatları doğrultusunda, gerekli izinler alınarak Kasım ayı başında tamamen insan gücüyle tadilat çalışmalarına başlanmıştır.

İş makinesi ile birkaç günde yapılabilecek olan bütün iş ve işlemler;  gerek inancımıza gerekse de doğamıza olan saygımızdan dolayı, tamamen beden gücüyle hava koşullarının imkan verdiği ölçüde yapılmaya çalışılmaktadır.

Suyun en az olduğu bu dönemde kaptajda çalışma yapılabilmesi için içeride bulunan suyun borularla dışarı drene edilmesi zorunludur. Resimlerde görünen borular kapasite arttırımı vb. işlemler için yeni döşenen borular olmayıp, drenaj için kullanılan borulardır. Şirketimizin gözelerden aldığı mevcut su miktarı da üretimimize yeter miktardadır. Kapasitemizi artırmak bir yana, hali hazırda dahi kullanma hakkımız olan su miktarının ancak yüzde 50’si kullanılmaktadır.

Bu yönüyle kapasite artırımına yönelik yeni bir kaptaj yapılması söz konusu olmayıp tadilatın bitmesi sonrasında da;  kaptajımız yine tek kaptaj olarak doğaya ve mevzuata uygun bir şekilde kullanılmaya devam edilecektir. 

Kasım ayı başından beri kamuoyunun gözü önünde yapılan çalışmaların gizli kapaklı yeni bir çalışma yapılıyormuş gibi gündeme getirilmesini değerli kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Saygılarımızla.”