Dersim’in Ovacık(Pulur) İlçesi’nde bulunan ve 80 gün boyunca faaliyetini durduran Munzur Su, aralarında Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun’un da bulunduğu HDP, DBP’den oluşan uzlaşma komisyonun yapmış olduğu çağrı üzerine yeniden üretime başladı.

Üretimin başlaması nedeniyle fabrika önünde gerçekleşen açıklamaya Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun, uzlaşma komisyonunda yer alan DBP ve HDP temsilcileri, Munzur A.Ş Yönetim kurulu üyeleri ve işçiler katıldı.

Burada kısa bir konuşma yapan Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun, çağrılarına ses verdikleri için taraflara teşekkür ederek, “Bugün bir araya gelişimiz yaşanan tıkanıklığı aşmak için birlikte hareket edeceğimizin göstergesidir. Dersim Halkı yine birlikteliğini göstermiştir. Hepimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Uzlaşma komisyonunun yaptığı çağrıyı onayladıklarını belirten işçiler ile Munzur AŞ yöneticilerinin konuşmasının ardından Eşaşkan Nurhayat Altun ve beraberindekiler, alkışlarla fabrikaya girerek nakliye için bekleyen TIR’ı temsili olarak doldurarak, üretimi başlattı.