Uluslararası Bilimler Akademisi öncülüğünde Türkiye ve dünyadan seçkin akademisyenlerin Bilim Kurulu üyesi olarak yer aldığı kongre dizisinde Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve farklı bilim dallarından bilim insanları son bilimsel gelişmeleri sunmak üzere katılım gösterecek.

Türkiye’nin yanı sıra 6 farklı ülkeden bilim insanı da davetli konuşmacı olarak kongrelere katılacak.

1. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’nde Sosyal ve Beşeri Bilimlerin Tüm Alanları, Güzel Sanatlar, Eğitim Bilimleri ve Spor Bilimi alanlarında tebliğler sunulacak.

1. Uluslararası Uygulamalı Bilimler Kongresinde ise; Sağlık Bilimleri, Fen Bilimleri, Matematik, Mühendislik, Veteriner Bilimi, Ziraat alanlarındaki gelişmeler tartışılacak.

Kongreler başkanlığını Prof. Dr. İskender Askeroğlu’nun yaptığı Munzur Zirvesi bugüne kadar Batı şehirlerinde yoğunlaşan bilimsel bilgi alışverişini ilimize taşımayı hedefliyor.

Kongre ile ülkenin batısında yaşayan ve bölgeyi ancak basından takip edebilen insanlara şehrin tanıtımı yapılacak, gerçekleştirilecek etkinliklerle yöre halkıyla iletişimin artırılması yönünde çaba gösterilecek.

Uluslararası Bilimler Akademisi yönetimi Munzur Zirvesi esnasında bölgede gerçekleştirebileceği sosyal projelerle ilgili de İl idareleri ile görüşmeler gerçekleştirecek.

Gelenekleşmesi hedeflenen ve yılda en az iki defa tekrarlanması planlanan zirvede bir de fotoğraf sergisi  ve müzik dinletisi yer alacak.

munzur-zirvesi.jpg