Mazgirt Müftüsü Muhammed Yusuf Yaşar’ın ziyareti sırasında en az 4 defa “burası erkeğin erkeğe tecavüz ettiği bir ilçedir, erkeğin erkeğe tecavüz ettiği bir ilçede yaşıyoruz. 19-23 yaş gurubundaki gençler elinde bira dolu poşetlerle sağda solda geziyor’ ‘öyle şeyler yapıyorlar ki dilim varmıyor söylemeye” şeklindeki sözlerine tepki gösteren Eğitim Sen Dersim Şubesi konuya ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Eğitim Sen Şube Başkanı Hasan Ölgün şunları kaydetti: “Tunceli ili Mazgirt ilçesi Akpazar Beldesindeki Akpazar Anadolu Lisesine 24.11.2014 Tarihinde saat 16.00 sularında İlçe Müftüsü Muhammed Yusuf YAŞAR yanında 3 din görevlisi ile birlikte gelmişlerdir. Okul idaresi yada milli eğitim müdürlüğünün bilgisi dışında yapılan bu ziyaret sırasında ilçe müftüsü görev alanı ile ilgili olmayan bir kurumda haddini aşan söylemlerde ve hakaretlerde bulunmuştur.

Okul müdüremize öğretmenler gününü kutlamak üzere geldiklerini beyan etmişlerdir. Müdürümüzün yakasında ki fotoğrafı görünce ‘hayırdır kim öldü’ diye sormuş müdüremiz geçen yıl trafik kazasında ölen Sevilay DEMİR’i andığımızı belirtmiştir. Bunun üzerine öğretmenler odasına çıkan müftü ve yanındaki din görevlileri Sevilay Hoca için dua etmeye geldik diyerek yarım saate yakın dua etmişlerdir. Ardından yanındaki ilçe milli eğitim müdürü ve şube müdürünün gözü önünde öğretmenleri azarlar bir üslupla ‘gençlerdeki bu yozlaşmanın nedeninin din bilgilerindeki eksiklik olduğunu, bu bilgilerin tamamlamasından öğretmenlerin sorumlu olduğunu’ belirten direktifler vermiştir. Konuşması sırasında en az 4 defa ‘burası erkeğin erkeğe tecavüz ettiği bir ilçedir, erkeğin erkeğe tecavüz ettiği bir ilçede yaşıyoruz’ ’19-23 yaş gurubundaki gençler elinde bira dolu poşetlerle sağda solda geziyor’ ‘öyle şeyler yapıyorlar ki dilim varmıyor söylemeye’ gibi cümleler kurarak ilçemizi, halkımızı, gençlerimizi aşağılayan, ahlaksızlıkla suçlayan cümleler kurmuştur.  Okul müdüremiz bu cümlelere itiraz ederek, bu cümleleri kabul etmediğini, Dersim ilinin adi suçlar konusunda ilgili kurumların tuttuğu istatistikler incelendiğinde diğer illere göre en az adi suç işlenen illerden biri olduğunu belirtmiştir. Bunun üzerine ilçe müftüsü ‘sen kimsin adın ne, görevin ne’ gibi sorular sorarak azarlayan tavrını sürdürmüştür.

İlçe yönetimi sorularımız üzerine müftüyü ve yanındakileri kendilerinin çağırmadığını, yapılan konuşmayı tasvip etmediklerini belirtmişlerdir.”

Hükümetten aldığı cesaretle halka, gençlere ve öğretmenlere hakaret eden şahsın tutumu ve zihniyeti Dersimlilere bakışının dışavurumudur diyen Şube Başkanı Hasan Ölgün, “Kendi zihniyeti sorunlu olan bu şahsın derhal bu makamdan el çektirilmesi gerekmektedir. Bizlere ahlak dersi vermeye kalkanların önce kendi ahlaklarını sorgulamalarını salık vermekteyiz. Okula gidip dua okumasıyla da ayrıca suç işlemiştir. Okulları camii ile karıştırmış olmasının mümkün olmadığını bildiğimiz müftü açıkça her yeri imam hatip olarak görmektedir. İlgili makamların derhal bu konuyla ilgili olarak gerekli yasal işlemleri yapmalarını ve ilgili şahsın halkımızdan, öğretmenlerden özür dilemesini beklemekteyiz. İlçe Müftüsü Muhammed Yusuf YAŞAR bu makamda oturdukça her türlü demokratik eylem hakkımızı kullanacağımızın kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz” dedi.