Bölgesel Amatör Lig (BAL) 2’inci grupta mücadele eden Dersimspor ile Bingöl Genç Muratspor arasında 24 Şubat’ta gerçekleşen karşılaşmada çıkan olaylar nedeniyle 22 kişi yaralanmıştı. Yaşanan olaylardan Tunceli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şefik Kara’nın, Dersimspor taraftarlarını sorumlu tuttuğunu belirten bir grup, kurumun önüne siyah çelek bırakarak Kara’yı protesto etti.

Tunceli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünde bir araya gelen Dersimspor taraftarları adına açıklama yapan Bülent Çetin; “İlimizde spora yön veren kurumun başında bulunan Gençlik Spor İl Müdürü Şefik Kara'nın asli görevleri dışında bir görev edinmiş hafiyeliğe başlamış olayları Dersimspor taraftarına yıkmaya çalışmıştır. Gençlik Spor İl Müdürümüz görevi olmadığı halde müsabaka hakem gözlemcilerine ve hatta sayın valimize olayın Dersimspor taraftarının çıkardığı zaten taraftarlarımızın madde bağımlısı olduklarını ve bunun neticesinde olay çıkardıklarını beyan etmiştir” dedi.

dersimspor_ic.20130305182843.jpg

İl Müdürü Kara’ya görevini hatırlatan Çetin, “Spor faaliyetlerini sevk ve idare etmek, gençliğin boş zamanlarının değerlendirilmesine ilişkin hizmetleri yürütmek, bilgi ve beceri kursları düzenlemek, gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması için gerekli tedbirleri almak olan bir kurumun başında olan spor müdürümüzün iddia ettiği gibi madde bağımlısı veya esrar kullanıp maça gelen taraftarlarımızın bulunduğu ki bu konuda kendisine katılmadığımızı belirtmemiz gerekiyor, kötü alışkanlıkları bulunan taraftarlarımızı korumak için ne girişimde bulunmuştur. Onları topluma kazandırmaktır senin asıl görevin, gidip memleketine vefa borcunu ödemek değil yada koltuğunun derdine düşüp haddin olmayan işlere karışman hiç değildir” diye konuştu.

Dersimspor’un taraftar profili hakkında bilgi veren Çetin, “Dersimspor’un taraflar grubu içinde yaşlı, kadın ve çocukların da bulunduğu, taraftarlarımızın bu denli kötü olaylarla anılması için çaba sarfeden Spor Müdürümüz, herhalde GençMuratspor taraftarlarının ilk taşı atması sonucu yaralanan bayan taraftarımızı, eli kırılan başkanımızı, yaralanan yönetici ve futbolcularımızı gerekli mercilere bildirmiştir. Spor Müdürümüzün Genç Muratspor Futbol Takımı yöneticilerine göstermiş olduğu ilgili ve alakadan dolayı kendisine teşekkür ederiz ve bu ilgi ve alakanın ilimize gelen diğer takım yöneticilerine de gösterilmesini umarız. O koltuğun hemşehricilik yapma yeri değil, hizmet sunma yeri olduğunu belirtme gereği duyarız” şeklinde konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürünün ildeki tek futbol sahasının bakımı ve onarımı konusunda gerekli titizliği göstermediğini dile getiren Bülent Çetin, “Bunun sonucu hiçe çıkan çim zeminin değişmesine sebep olduğunuz, yeni zeminin yapım aşamasında işlerin ağır şekilde yürümesine göz yumarak sahanın ancak sezonun beşinci haftasına yetişmesine neden oldunuz. Sezon öncesi hazırlık süreci ve ilk dört haftalık süreçte takımımızın il dışında müsabaka oynamasına, oralarda konaklayıp antrenman yapmasına sebep olarak kulübümüze ekstradan 150 bin TL’ye yakın külfet çıkararak ilimiz sporuna ne kadar faydanız olduğunu görerek kendinizle gurur duymalısınız” dedi.

Çetin, İl Müdürü Kara’yı taraftara yönelik sözlerinden dolayı istifa etmeye çağırdı.

Açıklamanın ardından bir süre “Müdür istifa” sloganları atan Dersimspor taraftar grubu, daha sonra sessizce dağıldı.