Tahliye edilen askeri lojman sahasının bulunduğu alanda yapılan ve mahalle sakinlerinin katıldığı açıklamayı Mehmet Yüksel okudu.

Mahallede yeşil alan ve rekreasyon alanının neredeyse bulunmadığını dile getiren Yüksel, “Mahallemiz gerek Nazım İmar planı ve gerekse de uygulama imar planı kapsamında kamusal ihtiyaçları temine yönelik edilmiş yeşil alan, rekreasyon alanı neredeyse bulunmamaktadır.

mogultay_ic.jpgHal böyleyken yakın tarihe kadar askeri lojmanların bulunduğu bu alan yurt binası yapımı için tahsis edilmiştir. Anılan yerin yüksek miktarda ağaçlı bir alan olması, görünüm itibariyle kamu ihtiyaçlarını teminen yeşil alan, park, dinlenme alanı olarak tahsisi kamu yararına daha uygun olacaktır. İlimizin en işlek en eski yerleşim mahallesi durumunda bulunan Moğultay Mahallesi’nde özellikle de çocukların ve yaşlıların oturmasına, dinlenmesine mahsus bir alanın bulunmaması kamu yararına yüksek derecede zarar vermektedir” dedi.

Açıklamasında ilgili yasal hükümleri hatırlatan Yüksel, “Anayasanın 5. maddesi uyarınca devletin temel amaç ve görevlerinden biri de bireyin maddi ve manevi varlığını geliştirmek ve toplumsal ihtiyaçları temin etmektir. Kaldı ki Avrupa Peyzaj Sözleşmesi başta olmak üzere uluslararası sözleşmeler ve ulusal mevzuat hükümleri uyarınca da alanın peyzaj karakterinin korunması gerekmektedir. Mahalle sakinleri olarak bizlerin valilik ve yerel yönetimlerden beklentimiz üzerinde bulunduğumuz bu alanın yeşil alan ve park haline dönüştürülmesidir. Bu konuyu içeren dilekçemizi ve toplanan bin imzayı valilik makamına ileteceğiz” diye konuştu.