Makine Mühendisleri Odası İl Temsilciliği İle Belediye arasında asansör denetimleri hakkındaki "Asansörlerin Yıllık Periyodik Kontrolleri" ile ilgili 4 yıllık iş birliği protokolü imzalandı.

Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ve MMO İl Temsilcisi Uğur Yıldız'ın katılımı ile imzalanan protokol gereğince asansörler MMO tarafından kontrol edilerek kentteki asansörler daha konforlu ve güvenli hale getirilecek.

İmzalanan protokol gereği, asansörlerin güvenli ve işletme yönünden uygun çalıştığını tespit etmek için belediye sınırları içerisinde bulunan binalardaki asansörlerin kontrolleri, 6 Nisan 2019 tarihinde Resmi Gazete yayınlanan Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliğine uygun olarak 2023 yılına kadar oda tarafından gerçekleştirilecek.

Protokole ilişkin TMMOB Makine Mühendisleri Odası'ndan yapılan açıklamada, "Teknolojik gelişmelerin hızla değiştiği günümüzde, asansör teknolojileri ilerlemekte, günümüzde çok katlı binaların sayısı arttıkça kullanım alanları genişlemektedir. İnsan yaşamının daha konforlu ve kolay hale gelmesinde önemli paya sahip taşıma sistemleri olan asansörler, hayatımıza kolaylık sağlamakla beraber dikkatli olunmazsa ve gerekli özen gösterilmezse üzücü kazalara yol açabilmektedir.

TMMOB Makine Mühendisleri Odası olarak; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması konusunda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğimizi belirtiyoruz. Halkımızın can ve mal güvenliğini sağlama noktasında bina yöneticilerini, bina görevlilerini ve bina sakinlerini yılda bir defa kontrollerini yapmak üzere Odamıza başvuru yapmaları konusunda duyarlılık göstermeye davet ediyoruz" denildi.