Tunceli'de fahri boks antrenörlüğü yapan milli boksçu Ali Ekber Çelik, ekonomik nedenlerden dolayı aylık 500 TL para karşılığında bulaşıkçılık yapmak zorunda kaldı. 30'un üzerinde madalyası ve uluslar arası ile Türkiye boks müsabakalarında birincilikleri olan Çelik, devletin sporun bazı dallarına önem vermemesine isyan etti.

boksor_ic1.20100621190442.jpg

Tunceli'de 6 yıldır fahri boks antrenörlüğü yapan Ali Ekber Çelik, 15 yıl milli boksörlük yapmasına rağmen, kendisine hayatını idame edebilecek olanaklar sunulmuyor. 30'un üzerinde madalyası olan Çelik, ekonomik nedenlerden dolayı eşi ve çocuğunun babası evine gittiğini kaydederek, "Beşiktaş Spor Kulübü oyuncusuyum. Ayrıca milli boksörüm. Hem büyükler ferdi Türkiye Şampiyonu hem de uluslararası birincilikler elde ettim. Türkiye Boks Federasyonu tarafından Tunceli İl Spor Müdürlüğü'ne gönderdi. Ancak burada boks müsabakaları olmadığı için fahri antrenörlük yapmaya başladım. 6 yıldır maaşsız çalıştığım için eşim, çocuğumuzu alarak babasının evine gitti. Çünkü ekonomik durumumuz çok kötüydü" dedi.

"Milli sporcuyum yiyecek ekmeğim bile yok"

Spordan hiçbir gelir olmadığını söyleyen Çelik, restaurantta bulaşık yıkarak geçimini sağladığını kaydederek, "Uzun yıllar boks sporuna hizmet etmeme rağmen hayatımı idame edecek olanaklar bana sunulmadığı için şuan bir restaurantta bulaşıkçılık yaparak geçimimi sağlıyorum. Uluslararası ve Türkiye birinciliklerim var 30'un üzerinde birincilik ve ikincilik madalyalarım var ayrıca kupalar bunun dışında. Bir milli sporcu olarak birçok sıkıntı çektim ve çekmekteyim buradan Cumhurbaşkanı, başbakan ve spordan sorumlu devlet başkanına sesleniyorum. Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulabilmesi için sporun şart olduğunu söylemek istiyorum. Ben yıllarımı spora verdim ancak hayatımı idame edecek, yeni nesil gençlere hizmet etmek istiyorum ancak yiyecek ekmeğim bile yok" dedi.

'Bulaşık yıkamaktan utanmıyorum!"

Türkiye'ye madalyalar getirdiği gün omuzlara alındığını, daha sonra bir tarafa atıldığını belirten Çelik, devletin kendi sporcusuna bakamayacak durumda olmadığını şu sözlerle dile getirdi: "Sadece dış ülkelerde madalyalar getirdiğimde omuzlarda taşındık. Daha sonra bir tarafa itildik. Eğer bir ülke milli bir sporcusuna bakamıyorsa hiç kimse sporla ilgilenmezsin. Belki de yoksul bir aile çocuğu olmamdan kaynaklı bu durumda olabilirim fakat ben bu ülke adına birçok başarının altına imza atmış bulunmaktayım. Aylık 500 TL ile bir işyerinde bulaşıkçılık yapıyorum. Bulunduğum durumdan utanmıyorum takdiri kamuoyuna bırakıyorum" dedi.