HDP Dersim Milletvekilleri Edibe Şahin ve Alican Önlü, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla Dikilitaş Aile Çay Bahçesi’nde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Milletvekilleri Şahin ve Önlü, 7 Haziran’dan sonraki süreç hakkında görüşlerini dile getirdikten sonra o tarihten bu yana yaptıkları çalışma ve ziyaretler hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Son zamanlarda yeniden başlayan çatışmalı süreç ve böylesi süreçlerde basının barışın dilini savunması ve çatışmaları kışkırtacak dilden uzak durmasının önemine değinen Milletvekilleri Edibe Şahin ve Alican Önlü, herkesin barışın tesisi konusunda üzerinde düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini dile getirdi.

Gerek Dersim özeli gerekse de Türkiye geneliyle ilgili sorunlar hakkında basın mensuplarıyla fikir alışverişinde bulunan milletvekilleri basın mensuplarına toplantıya katılmalarından ötürü teşekkür etti.

Dersim’de görev yapan gazeteciler de milletvekillerine teşekkür ederek kentin sorunları konusunda yapılacak işbirliği ve diyalogun önemine değindi.