Tunceli Milli Eğitim Müdürlüğünün, Mesleki Eğitim ve Halk Eğitim Merkezlerinin tanıtılması amacıyla düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarının 27 Mayıs 2010 Perşembe günü saat 10.00 da açılışı yapılacak.

Tunceli Namık Kemal Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde açılışı yapılacak ve fuar 27-28-29.05.2010 tarihleri arasında üç gün süre ile açık kalacak.

Üç gün sürecek olan Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı'nda, Halk Eğitim Merkezlerindeki çalışmalar ile mesleki ve teknik eğitim kurumlarında verilen eğitimin ürünleri sergilenecek.

Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı'nın ( METEF ) amacı, mesleki teknik eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüren kurumlar arasındaki gelişmeleri tanıtmak, bu eğitimin ulaştığı noktayı gösteren öğretmen ve öğrenci ürünlerini sergilemek, bilgi alışverişi ve sürekli iş birliği sağlamak, mesleki ve teknik eğitimi geniş halk kitlelerine tanıtmak, ilköğretim öğrencilerinin mesleğe yönelmelerinde rehberlik edilmesini sağlamak.

Ayrıca Mesleki ve Teknik Eğitim Haftası kutlamaları çerçevesinde, 02 Haziran 2010 günü saat 10.00 da Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda “Kariyer Günleri” ( Mesleki Tanıtım ) ile ilgili konferans verilecek.