“Mekatronik Bilincinin KOBİ’lerde ve Meslek Yüksekokullarında Arttırılması’na” yönelik -MECFUTURE- adlı projenin final konferansı Grand Şaroğlu Otel’de düzenlendi.

Projenin final programına Vali Yardımcısı Eşref Yonsuz, Rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, üniversite personeli ve öğrencileri ile projenin diğer ortakları katıldı.

Projenin yürütücüsü Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz Tekelioğlu’nun konuşması ile başlayan konferans diğer proje ortaklarının sunumu ile devam etti.

ture_ic.jpg

Tunceli Üniversitesi koordinatörlüğündeki “MECFUTURE” projesinin diğer ortaklarının Tallinn University of Technology (Estonya) (Dr. Raivo Sell),ITT Group (Estonya) (Mrs. Airi Veber),Kaunas Technical University (Litvanya) (Prof.Dr. Algirdas Bargelis),Prakticum (Üniversite) (Finlandiya) (Dr. Markus Kuvaja),It-Matters (Almanya), Bingöl Üniversitesi  (Yrd.Doç.Dr. Ahmet Meyveci),Selçuk Üniversitesi Seydişehir MYO (Öğr.Gör. Yunus Emre Göktepe),Burossa Automation Limited Company (Türkiye) (Arş.Gör. Ömer Aktaş),BPM Project Administration and Software Company (Türkiye) (Rasim Canatan), Abdullah Gül Üniversitesi (Yrd.Doç.Dr. Bekir Hakan Aksebzeci) olduğunu belirten Oğuz Tekelioğlu,  projenin 24 aylık bir süreci kapsadığını söyledi. Proje sayesinde üniversitede tam donanımlı mekatronik laboratuarı kurulduğunu vurgulayan Tekelioğlu:”Tunceli Üniversitesinde kurulan mekatronik laboratuarı, internet üzerinden erişime imkân sağlamaktadır. Laboratuarda bulunan ve görüntüleri webcam üzerinden online olarak aktarılan robotların kontrolü, internet üzerinden kullanıcıya verilerek kullanıcının verilen zaman dilimi içerisinde istediği pratiği yapabilmesi sağlanmaktadır” dedi.

ture_ic1.jpg

Proje sayesinde Textbook kitabının,  İngilizceden Türkçeye çevrildiğini ve bazı eklemelerle geliştirildiğini dile getiren Tekelioğlu, Tunceli Üniversitesinde ve Selçuk Üniversitesi Seydişehir MYO’da “mekatronik kurs programları” düzenlendiğini belirtti.

Projenin kapanış konuşmasını yapan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, teknolojik ve bilimsel gelişmeler doğrultusunda dünyamızın giderek küçüldüğünü, bu gelişmelerin yakından takip edilmesinin gerektiğini söyleyerek programa katılan ve projede emeği geçen herkese teşekkür etti.