Açılış törenine,  Vali Osman Kaymak, Mazgirt Kaymakamı Ali Türk, İl Jandarma Komutanı Jandarma Pilot Kurmay Albay Atila Tamer, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, Mazgirt Belediye Başkanı Tekin Türkel, Kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Vali Osman Kaymak,  Mazgirt Kaymakamı Ali Türk ve Mazgirt Belediye Başkanı Tekin Türkel ile birlikte Kapalı Spor Salonunun açılış kurdelesini keserek spor salonunun açılışını yaptı.

Açılışta konuşan Vali Osman Kaymak, “Öncelikle 2 ay önce Mazgirt ilçemizi ziyaret ettiğimizde bu salon daha inşaat halindeydi ve o zaman salonumuzun açılışı için sözleşmiştik. Bugün bu salonun açılışını sizlerle yapmaktan mutluluk duyuyorum ve Mazgirt’imiz için hayırlı uğurlu olur diye umut ediyorum. Öncelikle bilinmelidir ki bu yatırımlar çok zor şartlarda yapılıyor ve sizlerin hizmetine sunuluyor. Her ne koşulda olursa olsun vatandaşlarımızın, gençlerimizin daha iyi koşullarda yaşayabilmesi ve sosyal imkanlardan faydalanması amacıyla devlet olarak tüm imkanları seferber ediyoruz. Bu tesisin halkımızla buluşmasında, yapılmasında ve yaptırılmasında emeği geçen, seferber olan önceki Vali arkadaşlarıma, kurum müdürlerine Kaymakamıma teşekkür ediyorum.

mazgirt_ic-001.jpg

Gençlerimizin huzurlu ve güvenli bir ortamda, kendilerini geliştirebilmesi, eğitim, sosyal ve kültürel alanlarda faaliyetlerde bulunarak topluma kazandırılabilmeleri için her türlü desteği, hizmeti sunmaktan kaçınmıyoruz ve kaçınmayacağız. Mutlu yarınlar ve sağlam bir gelecek adına gençlerimize, çocuklarımıza sahip çıkmalı, onları kazanarak gelişimlerinde her türlü desteği esirgememeliyiz. Bu doğrultuda gençlerimizin bu salonları iyi ve doğru bir şekilde kullanmalarını, yararlanmalarını istiyorum” dedi.

                Vali Osman Kaymak, salonun açılış maçını gerçekleştirerek Gençlik ve Spor Müdürlüğü antrenörü ile badminton maçı yaptı. Daha sonra Vali Osman Kaymak ve Mazgirt Kaymakamı Ali Türk’ün oluşturduğu takımlar voleybol müsabakası ile tesisin ilk voleybol maçını gerçekleştirdi.

                  İki kısımdan oluşan kapalı spor salonu, üst katta fitness ve vücut geliştirme salonu, alt katta da voleybol, basketbol, hentbol ve badminton maçlarına ev sahipliği yapacak kapasitede inşa edildi.

mazgirt_ic1-001.jpg