Kent merkezinde bulunan tüm mahallelerde sürecek özgün kadın toplantılarının ilki Esentepe (Gome Dewreş) Mahallesi’nde başladı.

Toplantıya, Belediye Eş Başkanı Nurhayat Altun ve belediyemize bağlı Dersim Yaşam Kadın Danışma Merkezi çalışanları ve kadınlar katıldı.

Toplantıda kadınlardan gelen sosyal, kültürel, ekonomik, çevre, kentin alt ve üst yapıya ilişkin sorunları, talepleri ve çözüm önerilerini dinleyen Eş Başkanı Nurhayat Altun, sorunların ve taleplerin en kısa sürede değerlendirilerek çözüme kavuşması noktasında çalışma başlatacağını belirtti.

Her mahallede bir örgütlülüğün olması gerektiğini söyleyen Altun, “mahallelerde bir örgütlülük olmadığı sürece belediye ve halk arasındaki sorun ve sıkıntılar aşılmaz. Bu örgütlülüğün temel muhatabı kadınlardır. Çünkü kadın, mahallenin bütün sıkıntılarıyla birebir karşı karşıyadır. Önceliğimiz kadının yaşadığı alanda bir rahatlama; kolaylaştırma sağlamaktır. Kadınların yaşamını kolaylaştırmak için bizim kendimize bir yöntem bulmamız gerekiyor. Bu noktada hep birlikte ortak karar alıp ortak takipçisi olursak mahallenin sorunlarını birlikte çözmüş oluruz” dedi.

 Mahalle meclislerinin önemine değinen Altun, kadın rengiyle ve bakış acısıyla mahalle meclislerinin güçlü kılınması gerektiğini vurgulayarak “mahalle sorunlarını yerinde çözüm arayarak, hayata geçirmek için birlikte hareket etmeliyiz” diye konuştu.

Toplantı, kadınların görüş ve önerilerinin alınmasıyla sona erdi.