TBMM Başkanlığına İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk tarafından yazılı yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren CHP Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, önergesinde konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi: “13.07.2015 tarihinde basında yer alan haberlere göre Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda Sivas'ta yaşanan Madımak Katliamı anısına yapılan Madımak Anıt mezarlar, kimliği belirsiz kişilerce tahrip edilmiş ve katledilenlerin isimleri yerlerinden sökülmüştür. 2013 yılının Mart ayında da anıt mezara, benzer bir saldırının düzenlendiğini, suç duyurusu ve kamera kayıtlarına rağmen dosyanın takipsizlikle sonuçlandığı bilgisi vardır.”

Hakverdi şu sorularına İçişleri Bakanından yanıt istedi:

Karşıyaka Mezarlığı’nda bulunan Madımak Anıt Mezarlığı’na saldırı ile ilgili soruşturma başlatılmış mıdır?

Karşıyaka Mezarlığı’nda Madımak Anıt Mezarlığı dışında tahrip edilen mezar ya da mezarlar olmuş mudur?

Saldırı ne zaman olmuştur?

Kamera kayıtları incelenmiş midir?

Madımak Anıt Mezarlığı’na 2002 ile Temmuz 2015 yılları arasında kaç saldırı olmuştur? Bu yıllar arasında gerçekleşen saldırılar nedeniyle gözaltına alınan ya da tutuklanan olmuş mudur?

Mart 2013’te Anıt Mezarlığa yapılan saldırıda kamera kayıtlarına rağmen neden kişiler bulunamamıştır? Takipsizlik kararı neden verilmiştir?

Ağustos 2014 tarihinde İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Zeytinköy Mahallesi’ndeki Alevi Mezarlığı’na saldırı düzenleyenler tespit edilmiş midir? Tespit edilmiş ise haklarında ne işlem yapılmıştır? Tespit edilmemiş ise soruşturma ne aşamadadır?

İzmir Selçuk ve Madımak Anıt Mezarlarına yapılan saldırılar, Alevi evlerine konulan işaretler ve sonucunda verilen takipsizlikler yeni saldırılara davetiye niteliğindedir. Bütün bunlara rağmen Alevilere yönelik saldırılar neden sonuçsuz bırakılmaktadır?