ERCAN TOPAÇ

Mazgirt Kadın Girişimi ve Üretim Kooperatifi’nin açılışına Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ile Belediye Başkan Yardımcısı Canan Ay katıldı. 
Açılışta Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Mazgirt Kadın Girişimi ve Üretim Kooperatif Başkanı Nergiz Değirmenci ile Ovacık Doğal Tohum Tüketim Kooperatifi Başkanı Derya Derya Yüksel konuştu.
Başkan Maçoğlu emeğin değerli olduğunu vurgulayarak şunları dile getirdi:
“Beş buçuk yıldır Dersim’de üretime dair bir sözümüz var. Birçok yerde kooperatiflerimiz açıldı. Kooperatifleri kimin açtığından ziyade bizim için önemli olan bir emeğin örgütlenmesi. Biz üretim meselesinde emeğin değerini ve o emeğin yaşam içerisindeki önemini görüyüz. Bu anlamıyla Mazgirt’te de bir kadın kooperatifimiz açıldı. Bu kooperatifte emeği geçen, katkı sunan, makinadan düzenlenmesine kadar kimler katkı sunduysa hepsine teşekkür ediyorum.  Biz isteriz ki bu meselelere özellikle halkın o emeğini desteklesin. Bu kooperatifimize Ticaret-Sanayi Odasından makine desteği oldu. Bu çok değerli.  Burada yaşayan herkesin bu emeğe sahip çıkması, üretimin geliştirilmesi gerekir.  Ovacıkta üç kişiyle başladık. Burada da öyle olacak. Basitten karmaşığa doğru gidecek.”
Maçoğlu konuşmasının sonuç bölümünde şunları kaydetti: “Bizler kooperatif çalışmasını bundan sonra ilçelere yayacağız. En son Dersim Kooperatifler birliği kurup Türkiye Kooperatifler birliğine ulaşana kadar bir mücadele, bir çalışma yürüteceğiz.”