Her yıl bakanlık tarafından 4. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen kampın bu yılki teması "Sıfır Atık" olarak belirlendi.

Kamp kapsamında israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması, etkin toplama sistemlerinin önemi, atıkların geri dönüştürülmesi, atık önleme yaklaşımının benimsenmesi konularında tarım kampı uygulanmasına katılan çocuklara farkındalık eğitimleri verildi. Kampta, çocuklarla birlikte sıfır atık ve geri dönüşüm konulu etkinliklerin yanı sıra 1 de proje hazırlandı.

Elif Güntaş İlkokulu sınıf öğretmenleri Filiz İlbayı ve Nilgül Ertoğrul eşliğinde 4. sınıf öğrencilerden oluşan 25 kişilik grup, kampa Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonu'ndaki etkinlikle başladı. Burada çocuklara ziraat, gıda, jeoloji, çevre mühendisleri ile veteriner hekim bilgilendirme yaptı.

Toplantıya katılan İl Müdürü Orhan Kaya, Sıfır Atık Projesinin, israfın önlenmesi, oluşan atığın azaltılması, atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan bir hedef olduğunu söyledi.

Kaya, "Sıfır Atık Projesi; sürdürülebilir, sağlıklı ve düzenli bir çevre, ekonomiye katkı, kaynakların verimli kullanılması bakımından ulaşılan önemli bir noktadır. Sıfır Atık Projesinin sürdürülebilir olması ve beklenen faydaların gerçekleşmesi, başta biz kamu kurumları yöneticilerinin yakın ilgisi olmak üzere vatandaşlarımızın, özellikle siz çocuklarımızın özel ilgi ve gayretleriyle mümkün olacaktır" dedi.

Açılıştan sonra Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden gelen Jeoloji Mühendisi Diren Yılmaz ve Çevre Mühendisi Engin Gökmen  tarafından "Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm"  konulu sunumlar yapıldı.

Kampın öğleden sonraki bölümünde ise; Munzur Üniversitesi Meslek Yüksek Okuluna bağlı Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Görevlisi ve öğrencilerinden oluşan bir grup tarafından, çocuklarla artık materyalleri nasıl değerlendirebilecekleri ile ilgili sohbetler yaptı.

Kampın ikinci gününde Gıda Mühendisleri Şenay Kasun Çetin ve Hüseyin Kılıç tarafından öğrencilere, "Gıda güvenirliği, sağlıklı beslenme ve Gıdanı Koru" kampanyasıyla ilgili sunumlar yapıldı.

Kamp kapsamında İnönü Mahallesi Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Simge Süt  Gıda Üretim İşletmeleri ziyaret edilerek, sütün üreticilerden toplanılması, işletmeye ulaştırılması ve çeşitli süt  ve süt ürünlerinin üretim süreciyle, et ve süt ürünlerinin üretim süreci hakkında öğrenciler bilgilendirildi.

Daha sonra Orman İşletme Müdürlüğüne ait Fidanlık gezilerek, öğrencilerin burada yetiştirilen çeşitli orman ağaçları, meyve fidanları ile süs bitkilerini tanımaları ve yetiştiriciliği hakkında kısa teorik ve pratik bilgiler almaları sağlandı.

Etkinliğin son günündü il müdürlüğü kampüsünde oyunlar oynanırken, geri dönüşüm hakkında program boyunca öğrenilen konular üzerine sohbetler de yapıldı.

Etkinliğin kapanışında İl Müdürü Orhan Kaya, öğrencilere katılım belgesi ile sırt çantası hediye etti.