Kamu çalışanlarına kaymakamlık onayıyla soruşturma açılmasına tepki gösteren KESK Dersim Sendikalar Platformu üyeleri Pülümür İlçesi Cemal Süreya Heykeli önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Sık sık “Baskılar Bizi Yıldıramaz” sloganları atan katılımcılar adına konuşan SES Dersim Şube Başkanı Özkan Uç, “7 Haziran seçimleri akşamı tüm Türkiye’de yaşanan sevinç ve kutlamalara her kesimden insanlar katılım gösterip yaşananlara tanıklık ettiği bir zamanda, Pülümür Emniyet Müdürlüğünün isteği ve kaymakamlığın onayı ile 7 kamu emekçisi hakkında soruşturma açılmıştır. Sokakta yaşanan etkinlikleri izlemek, oradaki yaşananlara tanıklık eden emekçi arkadaşlarımız üzerinden tüm topluma mesaj verilmektedir. AKP’nin 7 Haziran’da aldığı yenilginin intikamı alınmak istenmektedir. Dersim’de de istediğini alamayan AKP Hükümetinin kamu emekçileri şahsında Dersimliler üzerinde yaratmak istediği baskıları kabul etmeyeceğimizi kamuoyunun bilmesini istiyoruz. 7 arkadaşımız hakkında yürütülen soruşturmanın derhal durdurulmasını istemekteyiz” dedi.

hdp_ic-008.jpgAk Parti mitinglerinde kamu araçlarının kullanıldığını ve çalışanların götürüldüğünü iddia eden Uç, “Soruyoruz: AKP mitingine parti yandaşlarının taşınması için resmi araçları tahsis edenler hakkında herhangi bir soruşturma açılmış mıdır? Yasaları kendileri için hiçleştirenler söz konusu kendileri gibi düşünmeyenler olunca yasaların arkasına sığınmaktadırlar. Bu ikircikli anlayıştan vazgeçilerek soruşturmanın derhal sonlandırılmasını istemekteyiz. Türkiye’nin hiçbir yerinde bu keyfiyet yaşanmamaktadır. Çünkü 7 Haziran akşamı alanlarda milyonlarca insan vardı. Bunların içinde de yüz binlerce kamu emekçisi vardı” diye konuştu.

Açıklamada konuşan HDP Pülümür İlçe Eşbaşkanı Ali Rıza Dalkılıç ise soruşturmalara tepki göstererek; “Onların keyfi davranışları karşısında yılmayacağız geri adım atmayacağız. Biz insanız haklarımız var, özgürlüklerimiz var bunlardan taviz vermeyeceğiz. Onlar uğraştıkça biz de demokratik ve meşru zeminde kendimizi, toplumumuzu savunmaya devam edeceğiz” dedi.