Bu yıl 22 Şubat'ta başlayan etkinlik 3 gün sürecek. Etkinlikte 5 film gösterime girecek. Etkinlik programı çerçevesinde, "Savaş Cadısı", "Anlattığımız Hikayeler", "Biz Birliğiz: Hacktivistlerin hikayesi" "Benim Çocuğum" ve "Öldürme Eylemi" filmleri gösterilecek.

 

Festival programı şöyle:

 

23 Şubat Cumartesi günü saat 13:00 Anlattığımız Hikayeler

 

 Anlattığımız Hikayeler-Yönetmen: Sarah Polley

 

“Neruda, aşk çok kısa, unutmak ise çok uzun diye yazmıştı.” (Filmden)

 

Kim demiş hikâye anlatıcılığı sona eriyor diye! Dünyanın en eğlenceli ama güvenilmez hikâye anlatıcılarıyla tanışmaya ne dersiniz? Sarah Polley, hem yönetmen hem de adeta bir detektif gibi kendi ailesini sorguya çekiyor. Geçmiş bilgi kırıntıları arasında kayboluyor, onları birbiriyle çarpıştırıyor. Bir süre sonra itirafların, gerçeklerin, aile hikâyelerinin değişik bakış açılarından anlatılınca ne kadar farklılaştığını ortaya koyuyor. Bütün duyduklarımız başka yönlere doğru çatallanmaya başlıyor. Hayır, bu artık sıkılmaya başladığımız türden bir postmodern anlatı denemesi değil; aksine hakikatin ve belleğin kaypaklık anlarının yakalandığı oldukça yaratıcı ve inanılmaz etkileyici bir belgesel. Polley, özünde oldukça kişisel bir meseleden yola çıkıyor ama bunu kendi hikâyelerimizin bizi birey ve aile olma yönünde nasıl şekillendirdiğini araştıran büyüleyici bir yolculuğa dönüştürüyor.

 

 

 

23 Şubat Cumartesi günü saat 15.30 Biz Birliğiz: Hactivistlerin Hikayesi

 

Biz Birliğiz: Hacktivistlerin Hikayesi- Yönetmen: Brian Knappenberger

 

Hacktivistlerin Hikayesi bizi Anonim in karmaşık kültürüne ve geçmişine, Christopher Pole un 4chan web sitesini kurduğu yıllara götürüyor. Tom Cruise un da yer aldığı bir Scientology videosu yayınladıklarında hayran kitlelerini ve anonim ortaklarını epey arttırdılar. Ama asıl başarıyı Tunus ta başlayan Arap baharında yakaladılar. Hükümet internet erişimini kesince, dünya olup bitenden 4chan hackerları sayesinde haberdar oldu. Üyeler, yazarlar, akademisyenler gibi pek çok kişiyle röportajlara yer veren belgeselde aslında bir grup afacanın yaramazlıklarının küresel bir harekete dönüşmesinin nefes kesici evrimi anlatılıyor. Bir nesil ergenin büyürken elde ettiği büyük başarının hikayesi.

 

24 Şubat Pazar günü saat 13:00 Benim Çocuğum

 

Benim Çocuğum-Yönetmen: Can Candan

 

Benim Çocuğum bizi Türkiye’de beş farklı eve götürüyor. Anne-babalarının gözünden, lezbiyen, gey, biseksüel ve transeksüel çocuklarının hikayelerini dinliyoruz. Hikayeler, inkar, travma, çaresizlik, korku, utanma, kabullenme ve yeniden doğma gibi temalarda ortaklaşıyor.

 

 

 

24 Şubat Pazar günü saat 15:30Öldürme Eylemi

 

Öldürme Eylemi / The Act of Killing- Yönetmen: Joushua Oppenheimer, Christine Cynn, Anonymous

 

Öldürme Eylemi, karaborsada sinema biletleri satan Anwar ve arkadaşlarının ufak sinema çetesinin, daha sonra milyonlarca kişinin öldürülmesinden sorumlu paramiliter, aşırı sağcı bir örgüte dönüşmesini anlatıyor. Komünist olduğu varsayılan milyonlarca entelektüel ve Çinli azınlık 1965 yılında meydana gelen askeri darbe süresince grubun yaptığı katliamlar sonucunda yaşamlarını yitirir. Anwar, şimdilerde konforlu ve rahat bir yaşam sürmekte, örgütün kurucu rol modeli olmanın keyfini çıkarmaktadır. Film boyunca, Anwar ve arkadaşları yaptıkları katliamları bütün sıradanlığıyla anlatırken, diğer yandan da bu anları tüm tuhaflıklarıyla, çok sevdikleri eski Amerikan filmlerinden sahnelermiş gibi canlandırıyorlar. Öldürme Eylemi, insanlık suçlulularının, katillerin ve faillerin akıllarının işleyişine tanık olduğumuz tedirgin edici bir sinema deneyimi ve aynı zamanda kötülüğün bize tüm sıradanlığı ve yalınlığıyla göründüğü bir karabasan.

Gençlik Kültür Merkezinden gösterimlere ilişkin yapılan açıklamada, “Festival kapsamında düzenlenecek olan filmler ücretsizdir. Belediyemiz Gençlik Kültür Merkezinde gerçekleşecek olan Film festivaline tüm sinemasever vatandaşlarımızı bekliyoruz” dendi.

 

 

 

 Adres: Tunceli Belediyesi Gençlik Kültür Merkezi

 

Sinema Salonu(Otogar Karşısı)

 

İletişim Telefonu. 0(428) 212 52 37